TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Öğrenciler sınavlara hazır

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Akademi Lise ve Konukevi Kız Yurdu’nda eğitim gören gençler üniversite sınavına hazır.

Öğrenciler sınavlara hazır
04-06-2024 11:18
Google News

Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığının, merkez ve kırsal ilçelerde üniversiteye hazırlanan gençlere destek olmak ve uygun ders çalışma ortamı oluşturmak amacıyla açtığı Akademi Lise ve Konukevi Kız Yurdu’nda yıl boyunca eğitimler devam etti.

Hayallerindeki üniversiteyi kazanmak için çalıştılar

Akademi Lise ve Konukevi Kız Yurdu’nda eğitim gören binlerce genç, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının ilk günlerinden beri eğitim görüyor. Ücretsiz olarak sınavlara hazırlanan öğrenciler hayallerindeki üniversitelere yerleşmek için gece gündüz demeden çalışıyor.

Üniversiteye hazırlık temel derslerinin yanı sıra gençlerin sınav stresini atması ve kendilerini farklı alanlarda geliştirmesi için sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenleniyor. Öğrenciler, 8-9 Haziran’a kadar belli plan ve programlar doğrultusunda Psikolojik Danışmanlık Merkezi eğitmenleri rehberliğinde çalışmalarına devam edecek.

‘Daha başarılı olduğumu hissediyorum’

Akademi Lise’de eğitim gören gençlerden Helin Kaleci, “Sur ilçesinde küçük bir köyde yaşıyorum. Buraya 6 aydan beri geliyorum. Aldığım dersler daha iyi bir yere ulaşmam için çok işe yaradı. Burada aldığım eğitimle daha başarılı olduğumu hissediyorum.” diye konuştu.

Akademi Lise’de aldıkları eğitimlerin kendileri için çok kıymetli olduğunu belirten Şeyma Aşiroğlu, “Hocamız vasıtasıyla burayla tanıştık. Ondan sonra buraya başvurdum. Benim önceden matematiğim kötüydü. Buraya geldim, dersleri dinledim. Bu sayede netlerim arttı.” ifadelerini kullandı.

‘Köyde çalışamıyorduk’

Konukevi Kız Yurdu’nda eğitim gören Menice Asar ise, “Buraya eylül ayından beri geliyorum. 08:30’da derslerimiz başlıyor. Günümüzün hemen hemen hepsi ders çalışmakla geçiyor ki, bu bizim için çok önemli bir şey. Çünkü biz köyde çalışamıyorduk. Sınavlarımıza çok az süre kaldı. Konularımız bitti. Şu anda denemeler yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

‘Kırsaldaki kızlar için çok önemli’

Kendilerine çok güzel imkanların sunulduğunu belirten Ayşenur Özen de, “Öncelikle Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Bu projenin yayılmasını istiyorum. Özellikle kırsal bölgelerdeki kızlar için. Bize öncelik tanıdılar. Buradaki hizmetlerden herkesin faydalanmasını istiyorum.” dedi. (Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?