TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Öğrenciler uzay koridorundan eğitim görüyor

Diyarbakır'da Gazi Yaşargil İlkokulu öğrencileri, oluşturulan uzay koridorundan geçerek ulaştıkları bilim sınıfında eğitim görüyor.

Öğrenciler uzay koridorundan eğitim görüyor
14-06-2024 03:56
13-06-2024 17:01
Google News

Merkez Kayapınar ilçesinde 2023-2024 eğitim öğretim yılında kapılarını öğrencilere açan Gazi Yaşargil İlkokulunda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kayahan Subaşı ve Okul Müdürü Arzu Ekin'in girişimiyle Milli Eğitim Bakanlığı, iş insanları ve velilerin desteğiyle uzay koridoru ve bilim sınıfı oluşturuldu.

Öğrencilere yaşayarak öğrenme ve yenilikçi fikirlerini hayata geçirme imkanı sağlamak için oluşturulan uzay koridorunda, sibernetik biliminin kurucusu El Cezeri'den Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'ya kadar onlarca ismin hikayeleri ve gezegenlerin görselleri, bilim sınıfında da anatomiden robotiğe, müzikten kimyaya kadar birçok alanda deney yapmak için materyeller yer alıyor.

"Hayalimiz okul bahçesine gökyüzü gözlem istasyonu kurmak"

Okulun müdürü Arzu Ekin, AA muhabirine, bilim sınıfı ve uzay koridorunu hayata geçirmelerine Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğunun ilham kaynağı olduğunu söyledi. Son yıllarda çocuklarda uzay ve bilim merakının üst düzeye çıktığını aktaran Ekin, "Öğrencilerimizde bilime dair bir merak uyandırmaya çalıştık. Uzaya bir merakları olsun istedik çünkü biliyoruz ki ağaç yaşken eğilir. Bu eğitimi de çocuklarımıza ilkokuldan itibaren vermemiz gerekiyor." dedi. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?