GÜNDEM

Ölüm yolunda ilk adım atıldı; Düğün salonları mühürlendi

Sık sık ölümlü kazaların meydana geldiği Batman-Siirt çevreyolunda sı Batman Valiliği ve 9. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından orta refüj çalışmaları başlatıldı.

02-08-2024 13:52
BATMAN
Google News

DÜĞÜN SALONLARI MÜHÜRLENECEK

Bir hafta içerisinde 4 kişinin hayatını kaybettiği ve 10 kişinin yaralandığı 7 kilometrelik mevki için ilk adım atıldı.  Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü Ekipleri ile birlikte orta refüj çalışmalarını inceleyen Batman Valisi Ekrem Canalp, tespit ettikleri 6 düğün salonunda mühürleneceğini bilgisini paylaştı.

2 ADET IŞIKLI KAVŞAK YAPILACAK

Vali Canalp “Beşiri yolu halkımız tarafından uzun yılardan beri hep gündemde tutulmaktadır. Yolla ilgili ihtiyaçlar sıkıntılar hep talep edilmektedir. Bu yolumuzla ilgili de maalesef yaşanan trafik kazalarıyla ilgili bunların azaltılması ile ilgili, yol güvenliği ile ilgili alacağımız tedbirler var. Bu yol aynen Hasankeyf yolla ilgili duble yol olarak dört dörtlük bitirildiği zaman hem ayrılmış yol olacak hem kenarında servis yollarıyla beraber faaliyet gösteren bir yol olacak. Dikey trafik hareketi tamamen kesilecek, dört dörtlük aydınlatması olan bir yol olacak, hatta bisiklet yolarının dâhil olduğu bir yol haline getirilmiş olacak. Ancak yolun bitmesini bekleyemeyiz. Bu yolun bu şekle gelinceye kadar alınması gereken tedbirleri masaya yatırdık. Bölge Müdürlüğümüz ile beraber, emniyet ve jandarmayla ile beraber yapılacak olan işlerin listesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bunlardan biri, şuanda gördüğünüz gibi yolu ayrımlı yol haline getirmektir. Bu yolla ilgili temel sıkıntılardan en esaslı olanı yoldaki dikey trafiktir. Bu yol üzerinde yine geçici olarak trafik güvenliğini sağlamak ve dikey trafik hareketine destek olmak için 2 adet ışıklı kavşak inşa edilecek” dedi. 

DÜĞÜN SALONLARI MÜHÜRLENMEYE BAŞLANDI

Vali Canalp “Güzergâh boyunca tespit etmiş olduğumuz 6 adet düğün salonu var. Bu düğün salonları ile ilgili il Özel idaremiz şuanda gerekli idari işlemleri yapıyor ve mühürleme işlemleri başlamış durumdadır. Buradaki düğün salonları da mühürlenecektir ve buradaki faaliyetlerde izin verilmeyecektir” dedi. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Eylül 2024 e-gazete