GÜNDEM

ÖLÜME DAVETİYE!

Batman’ın ve bölgenin önemli su kaynaklarından biri olan Batman Çayı’ndan kaçak kum çıkaranlar, ölüme davetiye çıkarıyor.

ÖLÜME DAVETİYE!
31-08-2016 20:38
Google News

YÜZENLER İÇİN BOĞULMA TEHLİKESİ

Batman’da bazı beton şantiyeleri, her gün belirli saatlerde izinsiz şekilde Batman Çayı’ndan kum çıkarıyor. Şantiyelerde kullanacakları kumu Batman Çayı’ndan kaçak yolla temin eden işçiler, ölüme davetiye çıkarıyor. Çayın kenarlarında iş makineleri ile kum çıkarılması, suda derin çukurların oluşmasına yol açıyor. Oluşan çukurlar, çayda yüzen vatandaşları boğulma tehlikesi ile burun buruna getiriyor.

KÖPRÜDE ÇÖKME TEHLİKESİ

Şantiye işçileri tarafından köprünün ayaklarının dibinden kum çıkarılması, tehlikeyi büyütüyor. Köprünün ayaklarında oluşan boşluk, köprünün çökme tehlikesini de beraberinde getiriyor. Çevredeki vatandaşlar, ölüme davetiye çıkaran bu uygulamanın son bulmasını istiyor. Bazı şantiyeler tarafından Batman Çayı’ndan kaçak kum çekildiğini söyleyen vatandaşlar, yetkilileri göreve davet ediyor.

ÇİFTE TEHLİKE

Kum çıkarıldıktan sonra çayda oluna derin çukurlar, suda yüzmek isteyen vatandaşlar için boğulma tehlikesi oluştururken, köprünün ayaklarında oluşan derin çukurlar ise köprüde çökme tehlikesini meydana getiriyor. Şantiye yetkililerine konuyla ilgili uyarı yapan vatandaşlar, yetkili kurumlar tarafından gerekli önlemlerin de alınmasını istiyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?