YAŞAM

Organik yumurtaya yok satıyor

Batman merkeze bağlı bölge köylerden gelen organik yumurtalara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Organik yumurtaya yok satıyor
27-05-2024 15:15
27-05-2024 15:03
BATMAN
Google News

Batmanlıların organik yumurtayı daha çok tercih ettiğini belirten esnaf, “Vatandaşlar marketlerde satılan yumurtalara göre daha çok organik yumurta tercih ediyor. Organik köy yumurtası diğer yumurtalara göre kat ve kat daha sağlıklı” dedi.

Organik yumurtaların fiyatının makul olduğunu ifade eden Esnaf, “Organik köy yumurtası tanesini 4 TL’den satıyoruz. Diğer marketlerde satılan yumurtalara göre daha çok sağlıklı ve fiyatı da makul” dedi.

YUMURTANIN ORGANİK OLUP OLMADIĞI NASIL ANLAŞILIR?

Organik yumurtalara dikkat edilmesini isteyen esnaf “Sarısının tonu ve boyutu ile test edebilirsiniz. Organik yumurtaların sarısı, genellikle konvansiyonel yumurtalara kıyasla daha küçük olur. Fakat daha koyu bir tondadır. Sarısı açık renkli bir yumurtanın, yeterince sağlıklı beslenmeyen ve ışık görmeyen tavuklardan temin edildiği varsayılır. Organik yem ve organik otla beslenen tavukların yumurtalarının sarısı ise daha koyu, hatta bazen turuncuya yakın olur. Ancak yumurtanın sarısı kesinlikle kırmızıya yakın olmamalıdır; bu renk, tavuğun yemine yapay maddeler katıldığına işaret eder” dedi. (Hatice Türkan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?