TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Özbekistan'da işitme engelli bir kız çocuğu başarılı bir ameliyatla duymaya başladı

Özbekistan'da doğan Mubina, Türkiye'de yapılan ameliyat sayesinde duymaya başladı.

Özbekistan'da işitme engelli bir kız çocuğu başarılı bir ameliyatla duymaya başladı
12-10-2024 05:39
11-10-2024 21:44
Google News

Muğla AK Parti Muğla İl Başkanlığı Sosyal Politikalar Başkanı Psikolog Tuğçe Kandemir, Khoshimbetova'ya İstanbul'da başarılı bir ameliyatla koklear implant iç ünitesinin takıldığını ve bir ay sonra da işitme cihazının dış ünitesinin takılacağını söyledi.

Ameliyatın ardından cihazın çalıştırıldığını belirten Kandemir, çocuğun duyduğunu hep birlikte gözlemlediklerini ve rehabilitasyon sürecinin başlayacağını ifade etti. Kandemir, Mubina'nın sosyalleşmesi için özel anaokulunda eğitim göreceğini ve sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Mubina'nın bakımını üstlenen Bayram Yeter ise duygularını dile getirirken, kızının dünyaların kendisinin olduğunu hissettiğini ve mutlu olduğunu söyledi. Yeter, kızının ilk duyduğu anda adeta donduğunu ve konuşmaya başlayacağına inandığını belirtti. Mubina'nın ameliyatının gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Yeter, mutluluğunu dile getirdi.

2017 yılında Özbekistan'da doğan Mubina'nın işitme engeli doğduğunda fark edilmiş, babası onları terk etmiş ve annesi bir süre sonra hayatını kaybetmişti. Mubina'nın bakımını üstlenen Yeter, maddi sıkıntılar nedeniyle yapılamayan ameliyat için destek ararken AK Parti Muğla İl Başkanlığı'nın yardımlarıyla ameliyat gerçekleşti..

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?