TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Paralimpik Oyunları’nda mücadele eden özel sporcular yurda döndü

Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda mücadele eden özel sporcular yurda döndü.

Paralimpik Oyunları’nda mücadele eden özel  sporcular yurda döndü
08-09-2024 02:55
07-09-2024 22:10
Google News

İstanbul Havalimanı VIP Terminali'ne gelen sporcuları Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) yöneticileri ve sporcuların yakınları karşıladı.

Organizasyonda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan TÖSSFED Başkanı Birol Aydın, sporcuların büyük başarıya imza attığını söyledi.

"TÖSSFED, Cumhuriyet tarihinde kazanılmayan madalyaları bugün ülkeye getirdi." ifadesini kullanan Aydın, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bunu halk diliyle konuşacağım. Basının T20 olarak söylediği, özel çocuk demek. Bütün medya, yıllarca evlerde kapatılan bir özel çocuğun madalya almasını T20 olarak vermeyip, özel çocuk olarak vermeliydi. Özel çocuk denildiği zaman, Şırnak'taki bir özel çocuk annesinin, bu gibi çocukların neler başarabileceğini görmeliydi. Bir zihinsel engelli çocuğun neler başarabildiğini göstermek istedik. T20 olarak kullanıldığı için bunun ne olduğu anlaşılmadı. Bugün Aysel Önder, Ebru Acer, Esra Bayrak, Fatma Damla Altın'ın sporla nasıl engeller aştığını gösterdik. Özel sporcular, Cumhuriyet tarihindeki ilk madalyaları getirerek bütün özel sporculara örnek oldu. Aysel Önder orada rekor kırdı. Bütün dünya, bir özel çocuğu ayakta alkışladı." (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete