EKONOMİ

Pazarcı esnafı, market kurbanı

Batman'da pazarcılar da büyük marketlerden etkilendi.

Pazarcı esnafı, market kurbanı
16-09-2024 15:04
16-09-2024 15:09
BATMAN
Google News

Batman'da her geçen gün artan hiper ve süper marketler ve mağazalar zinciri bakkallardan sonra pazarcı esnafını da bitirdi. Kredi kartı kullanımının da yaygınlaşmasıyla, peşin alışveriş yapan semt pazarlarında alışveriş yok denecek seviyeye düştü.

Batman'da yıllardır devam eden Pazar günkü Bahçelievler pazarında tezgah açan esnaf yine siftahsız günlerinden birini yaşadı. Bir çok ürünün daha ucuza satılmasına rağmen vatandaşın cebinde parası olmadığı için genelde alışverişini kredi kartı ile yaptığını belirten pazarcı esnafı, yerlerini sahip çıkmak ve "belki düzelir" ümidiyle tezgah açtıklarını söyledi.

PRİMİMİZİ BİLE ÖDEYEMİYORUZ

20 yıldır pazarlarda meyve ve sebze satan esnaf "Birçok krizler gördük, işlerimiz bu kadar durgunlaşmamıştı. 5-6 yıl önce yarım günlük hâsılatımızla aylık bağ-kur primini ödeyebiliyorduk. Şimdi aylardır bağ-kur primimizi bile ödeyemiyoruz. Pazarcıların büyük çoğunluğu benim durumumda. Büyük mağazalar ve zincir marketler Batman'a geldi. Esnaflık öldü. Bir çoğumuz çaresiz durumdayız. Yaptığımız satıştan elde ettiğimiz kar, artık masrafımızı bile kurtarmıyor" dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Eylül 2024 e-gazete