SOKAK RÖPORTAJLARI

‘Peşi Peya’ silinmesine Batmanlılar ne diyor?

Sonsöz TV, Sokağın nabzını tutmaya devam ediyor...

01-08-2024 12:46
01-08-2024 12:51
BATMAN
Google News

Batman ve Güneydoğu’da bazı şehirlerde yaya yollarında yer alan ‘peşi peya’ (önce yaya) ve hedi (yavaş) uyarılarının silinmesine tepkiler yükselmeye devam ediyor.  Batman’da silinen yazıları Sonsöz TV olarak Batmanlılara “Yaya yoluna Kürtçe yazılan yazıların silinmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusunu yönelttik. Sizler de düşüncelerinizi yorum kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.


 HAZIRLAYAN: Mehmet Ali Orak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Osman
Osman 1 ay önce
Kürtçe dili,kültürünün gelişmesi devlet eliyle her geliştirip sahip çıkılması gerekiyor.Bu devlet hepimizin,kürtçe eğitimin resmi devlet okullarında eğitim dili olmasının yolu kanunlarla açılmalı.
İbrahim
İbrahim 1 ay önce
Belediye seçimleri sonrasında yönetimler değişti. Bir nebze olsun huzur bulmuştuk. En azından bombalar patlamıyordu artık. Batman'da saat 16'dan sonra dışarı çıkamadığımız zamanları iyi hatırlıyorum. Önce "peşi peya" ile başlanır, sonra "duvde çiya" (sonra dağa) diye devam edilmesin. Ben Kürdüm ama ailemle huzurlu yaşamak istiyorum. Belediyeler, halay, şenlik, kültür merkezi adı altında, fakir, kanı kaynayan gençleri dağa çıkaran, ölüme gönderen merkezler olmasın. Fikri bozuk olanların pek hoşuna gitmeyecek belki, lakin kabul edelim. Çocuklarımız asimile oldu. İki kelime ile ancak inatlaşma olur.
Driver
Driver 1 ay önce
Kürtcemize karışmasın kimse
Baki
Baki 1 ay önce
Sonsöz olarak siz daha pêşî peya yî ve hêdi yî orjinalı gibi yazamıyorken halkın fikrini sormanız bana garip geldi selamlar
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
13 Eylül 2024 e-gazete