TÜRKİYE VE DÜNYADAN

"Güllü anne" hem hayvanlara çobanlık hem de çocuklarına annelik yapıyor

 Gaziantep'te belediyeden aldığı destekle hayvancılığa başlayan Güllü Aslan, kazandığı parayla hem 3 çocuğunun eğitim masraflarını karşılıyor hem de evinin geçimini sağlıyor.

"Güllü anne" hem hayvanlara çobanlık hem de çocuklarına annelik yapıyor
12-05-2024 04:03
12-05-2024 15:04
Google News

Daha önce evlerde temizlik yaparak ailesinin geçimini sağlayan Güllü Aslan, 2020'de Şahinbey Belediyesinin kırsalda yaşayan vatandaşlara hayvan desteği verdiğini duyması üzerine başvuruda bulundu.

Başvurusunun kabul olmasıyla 16 koyun ve 1 koç alan Aslan, hayvanlara gözü gibi baktı.

Dört yılda hayvan sayısını 150'ye çıkaran Aslan, günün ilk ışıklarıyla hayvanların bakımına başlıyor. Daha sonra çocuklarını okula hazırlayan anne Aslan, çocukları okula gönderdikten sonra hayvanları köydeki otlak alanlara çıkarıyor.

Akşam saatlerine kadar hayvanları otlatan Aslan, akşam tekrar eve gelip okuldan dönen çocuklarıyla beraber hayvanların sağımını yapıyor.

Çocuklarına hem annelik hem de babalık yapan Aslan, hayvancılıktan kazandığı parayla çocuklarını okutmak istiyor.

Güllü Aslan, AA muhabirine, kendisine destek veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür etti.

Eşinden ayrıldığını, çocuklarının da kendisine yardımcı olduğunu anlatan Aslan, şunları söyledi:

"Çocuklarımı kimseye muhtaç etmemek için her türlü iş yaptım. Çocuklarım da çok yardımcı oldular. Hem anne hem baba olmak çok zor. Çok güzel bir duygu bu yaşa kadar getirdim onları, çok emek verdim kendinden vazgeçip çocuklarını düşünüyorsun. Çocukları nasıl yetiştiririm dedim. Köyde de bayağı zor oluyor. Bu hayvanlarla çocuklarımın okul masrafını karşılıyorum, evin geçimi bu hayvanlardan kazanılıyor. Allah razı olsun." (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Haziran 2024 e-gazete