TÜRKİYE VE DÜNYADAN

"Karabük Kent Vizyonu Çalıştayı 2037" düzenlendi

Karabük'ün kuruluşunun 100'üncü yılında kentte sosyal, ekonomik, kültürel, kentleşme ve turizm alanında ulaşılmak istenen vizyonu ortaya koymak amacıyla "Karabük Kent Vizyonu Çalıştayı 2037" yapıldı.

"Karabük Kent Vizyonu Çalıştayı 2037" düzenlendi
07-06-2024 00:30
06-06-2024 19:50
Google News

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) tarafından, Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarının (KARDEMİR) 1937'de temellerinin atılmasıyla adı duyulan, Safranbolu'ya bağlı Öğlebeli köyünün 13 haneli mahallesiyken zamanla kente dönüşen Karabük'ün gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen çalıştay, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Vali Mustafa Yavuz, 100. Yıl Kültür Merkezi'ndeki programda yaptığı konuşmada, Karabük'ün il oluşunun 29'uncu yılını kutladı.
Çalıştayın Karabük'ün gideceği yönü belirlemesi noktasında çok faydalı olacağını düşündüğünü belirten Yavuz, "Biz aslında Karabük'ün yüzünü nereye dönmesi gerektiğini, Karabük'ün gideceği yönü, Karabük'ün 100'üncü yılında nasıl bir stratejiyle ilerleyeceği noktasında görüş alışverişinde bulunmak ve bu doğrultuda çalışmalarımızı yürütmek istiyoruz." dedi.
AK Parti Karabük Milletvekili Durmuş Ali Keskinkılıç, Karabük'ün sanayi kenti olduğuna değinerek, "Normalde şehirlerde fabrikalar kurulur ama Karabük'te fabrika bir şehir kurmuş. Dünyadaki bütün değişimler doğal olarak bizi etkiler. Türkiye'deki değişimler de bizi etkiler." diye konuştu.
KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz da çalıştayın Karabük'ün 100'üncü yılında sosyal, ekonomik, kültürel, eğitim, çevre, kentleşme, ulaşım ve turizm konularında ulaşmak istediği vizyonu ortaya koymak amacıyla düzenlendiğini anlattı. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?