"Kocaeli Kent Ekonomileri Zirvesi" sona erdi

Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteklediği "Kocaeli Kent Ekonomileri Zirvesi" tamamlandı.

"Kocaeli Kent Ekonomileri Zirvesi" sona erdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Kocaeli Kongre Merkezi'nde "Türkiye Yüzyılında Sanayi ve Teknoloji" ana temasıyla düzenlenen zirvede, moderatörlüğünü Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Yurdanur Dikmen'in yaptığı, kadın girişimcilerin hikayelerini anlattığı "Girişimcilik ve İnovasyon Ekonomisi" başlıklı son oturum gerçekleştirildi.
Programda kadın girişimciler Necla Akyazı, Nuket Özcan, Çiğdem Eroğlu ve Serap Demirer hikayelerini katılımcılarla paylaştı.
UNESCO somut olmayan kültürel miras taşıyıcısı seramik-çömlek sanatçısı Çiğdem Eroğlu, mesleğine ilgisinin küçük yaşlardan başladığını söyledi.
Kendiyle aynı fikirde olan birkaç arkadaşıyla Sanat Atölyesi Derneğini kurduklarını anlatan Eroğlu, "Projelerimizi hayata geçirmek adına bir adım atmış olduk. Ülkemizde bununla ilgili eğitim veren üniversitelerimiz var ancak herkes rahatlıkla gidip eğitim alamıyor ya zamanı yeterli olmuyor ya maddi imkanı olmuyor veya yaştan dolayı problem yaşıyorlar. Sorularına yanıt bulabilecekleri bir sanat köyü kurabilmek adına derneği kurduk." diye konuştu.
Eroğlu, hayalini kurdukları yerin, geleneksel çömlek ve onun yanında diğer sanat dallarını içeren eğitim veren bir yer olduğunu kaydetti.
Kocaeli'de tarım yapan hemşire Necla Akyazı ise kırsala dönüş hikayelerini artırmak istediklerini, Dağköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifini kurmalarının da amacının bu olduğunu söyledi.
Akyazı, yolun başında genç bir kooperatif olduklarına değinerek, "Çocuklar doğada büyüsünler, sağlıklı gıdaya herkes ulaşabilsin. Bu bizim için çok önemli. Aracısız üretim yapıyoruz, kırsaldaki insanların da yine sözleşmeli şekilde kime, neyi, ne kadar ve ne fiyatla üreteceklerini baştan bilerek üretmelerini istiyoruz. Böylelikle üreticilerin ellerinde ürünleri kalmamış oluyor. Kentteki o konforun kırsala da yayılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Marmara Kadın Kooperatifleri Birliği Başkanı Nuket Özcan da girişimciliğin değer yönetimi olduğunu düşündüğünü dile getirdi.
Özcan, birlik başkanlığı yapmasının gerçekleştirdiği en iyi iş olduğunu belirterek, sermaye sıkıntısı çeken kadınları bir araya getirip oluşturdukları staj kooperatifçiliğiyle üretimden pazarlamaya kadınlara verdikleri destekleri anlattı.
- "Bilmezseniz başarısızlık kaçınılmaz"

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...