Milli sporcuya sahip çıkan yok

Batman’ın milli sporcusu engelli Ayşenur Güney, destek görememekten şikâyetçi Spor malzemeleri olmadığı için rakiplerinin ok takımı ile müsabakalara katılan ve milli takıma girmeyi başaran Batmanlı sporcu Ayşenur Güney, ilgili kurumlardan destek bekliyor.

HASTANEDE MİLLİ TAKIM ANTRENÖRLERİYLE TANIŞTI

Batman’dan milli takıma girmeyi başaran 21 yaşındaki paralimpik (bedensel engelli) okçuluk sporcusu Ayşenur Güney, katıldığı müsabakalarda memleketini başarıyla temsil ederken, kendisine sunulan imkânların arttırılmasını istiyor. Batman’da 2019 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu tekerlekli sandalyeye mahkûm olan Ayşenur Güney, hastanede tanıştığı antrenörler sayesinde okçuluk sporuyla tanıştı. Tekerlekli sandalyede okçuluk sporuyla ilgilenen Güney, girdiği bütün müsabakalarda iyi dereceler alarak milli takıma girdi. Önceki dönem Batman Valisi Hulusi Şahin’in desteğiyle tekerlekli sandalye ve spor malzemelerine kavuşan Güney, milli takıma girmesine rağmen yeni dönemde destek göremedi.

HASTA YATAĞI İLE YARIŞMAYA KATILDI

Ok malzemeleri olmadığı için müsabakalarda rakiplerinin ok takımlarıyla yarışan Güney “Batmanlıyım, 21 yaşındayım. 2019'da geçirdiğim trajik bir olayla bedensel engelli oldum. O Fizik tedavi gördüğüm hastanede milli takım antrenörüyle tanıştım. Okçulukta yetenekli olduğum keşfedildi. İki haftalık eğitimde teknikleri öğrendim. Babamın teşviki ile Batman Belediyespor'da haftanın 2 günü 1’er saat okçuluk eğitimi gördüm. Malzemelerim yoktu. Gençlik Spor Müdürlüğünde bulunan 12–13 yıllık eski bir yayla antrenmanlara başladım. Sporcu sandalyem olmadığı için hastane sandalyemle yarışmaya katıldım ve Türkiye 4.’sü oldum. Dönemin Valisi Hulusi Şahin’in desteğiyle sporcu sandalyesi alındı” dedi.

RAKİPLERİNİN MALZEMELERİYLE RAKİPLERİNE KARŞI YARIŞTI

Şanlıurfa Göbeklitepe Bölge Şampiyonası'nda bölge şampiyonu olan ve Eylül ayında milli takım seçimlerine tekrar katılarak birincilikle milli takıma girmeyi başaran Güney “Okçuluk, maddi anlamda masraflı bir spordur. Malzeme teminatını genelde kulüpler yapar. İlk aşamada malzeme desteği alsam da bunun devamı gelmedi. Oklar zamanla hasar gördü ve maçlarda kullanılmayacak duruma geldi. Yarışmalara ailemin katkısı ile gidip geldim. Bir yarışmada hiç ok ve yayım olmadığı için dünya şampiyonu sporcuyu aradım ve eski malzemelerini rica ettim. Onun gönderdiği malzemelerle rakiplerime karşı mücadele ettim” dedi.

EVİNİN DEPOSUNU ÇALIŞMA ALANINA DÖNÜŞTÜRDÜ

15-16 Nisan’da Antalya’da düzenlenecek olan Ulusal Egemenlik Yarışmasına ailesinin kısıtlı imkanları ile katılacak olan Güney “2025 ikinci ayak yarışmasında iyi bir performans sergileyerek mili takımda adımı daim ettirmeyi istiyorum. Maalesef belediye artık antrenör ve antrenman desteği sağlamıyor. Evimizin altında bulunan depoyu çalışma alanına dönüştürerek antrenman yapıyorum. Katıldığım müsabakalarda Batman’ı tanımayan onlarca sporcu vardı. Onlara Batman’ı tüm güzel yanları ile anlatıyorum. Memleketimi başarıyla ve gururla temsi etmeye çalışıyorum. Batman’da ilgili kurum ve yetkililerin bana destek olmasını istiyorum. Batman’ı müsabakalarda okçulukta temsil eden tek sporcuyum” dedi. (Yasin Emrak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ