Sağlık Bilimleri Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Kozluk Meslek Yüksekokulu, Sason Meslek Yüksekokulu, Beşiri Organize Sanayi Meslek Yüksekokulu, Hasankeyf Meslek Yüksekokulu Akademik Personeli ile buluşan Rektör Demir, üniversitenin 2021-2022 eğitim-öğretim yılı hedeflerine ilişkin bilgi verdi.
DERSLER HİBRİT YÖNTEMİYLE YAPILACAK
Eğitime yönelik faaliyetleri önemsediklerini belirten Rektör Demir “Sorumluluklarımızı yerine getirerek başarılı bir akademik yıl geçirmeyi hedefliyoruz. Yeni YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’ın da belirttiği üzere, online eğitim artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Biz de senatomuz da aldığımız karar doğrultusunda derslerimizi hibrit bir modelle işlemeye karar verdik. Ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarda 13 Eylül’de başlayacak olan eğitim-öğretim faaliyetlerinin Hibrit Eğitim Modeli (yüzde 60 yüz -yüze-yüzde 40 çevrim içi) ile yürütülmesine karar verildi” dedi.
AKADEMİK ÇALIŞMALARIMIZ NİTELİK VE NİCELİK OLARAK ARTMALI
2015 yılından bu yana devam eden yükseköğretim kurumlarında kalite çalışmalarına özen gösterildiğini ve bu yöndeki çalışmaların hızla arttığını anlatan Rektör Demir “Eğitim alanında yapılan tüm kalite çalışmalarını önemsiyoruz ve yakından takip ediyoruz. TÜBİTAK, TEYDEP, DİKA ve GAP projeleri ile iş birliği geliştirerek üretim yapılması ve bu çalışmaların özendirilmesi gerekmektedir. Bu nedenle 2021-2022 akademik yılı içerisinde sizlerden beklentim, proje üreterek bu projelerle katma değeri yüksek çıktılar oluşturmanız. Akademik çalışmalarımız nitelik ve nicelik olarak artmalı” dedi.
YAPILAN PROTOKOLLER, ŞEHRE KATKI SAĞLAYACAK
2021-2022 Akademik Yılı içerisinde hazırlanan ders programlarının içeriğinin zengin ve öğrenmeye yatkın olması gerektiğinin altını çizen Rektör Demir “Şehrimizin kaynaklarını kurum ve kuruluşlarla yaptığımız iş birlikleri sonucunda aktif kullanmak ve bu faydayı öğrencilerimize de sunmak istiyoruz. Bu nedenle TPAO ve TÜPRAŞ ile görüşmelerimiz sürüyor. Yakın zamanda TPAO ile bir protokol imzalayacağız. Bu protokollerin her biri hem öğrencilerimize hem üniversitemize hem de şehrimize önemli katkılar sunacaktır. Öğrencileri bizler yönlendireceğiz. Öğrenci danışmanlıklarını da bu konuda çok önemsiyoruz. Öğrencilerin ders kayıtlarını onaylamakla kalmayıp onların üniversitemizde eğitim gördükleri süre boyunca ders takiplerini yaparak onlarla ilgilenmeli ve koordinasyonu sağlamalıyız. Bir nevi onlara rehberlik etmeliyiz” dedi.