USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Rize'de Su Baskını Riski: 5 Kişilik Aile Tahliye Edildi

Rize'de Su Baskını Riski: 5 Kişilik Aile Tahliye Edildi

Rize Valiliği'nden yapılan açıklamada, Hoşdere köyünde su baskını riski altındaki bir konutta yaşayan 5 kişilik ailenin AFAD koordinasyonunda tahliye edildiği belirtildi.

Rize Valiliği, Ardeşen ilçesi Hoşdere köyünde su baskını riski altındaki bir konutta ikamet eden 5 kişilik ailenin hızlı ve güvenli bir şekilde tahliye edildiğini açıkladı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün uyarısı üzerine alınan tüm önlemlerle ilgili detaylar verilen açıklamada, Rize AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonunda jandarma, emniyet, Rize İl Özel İdare, DSİ ve Karayolları ekiplerinin teyakkuzda beklediği vurgulandı.

Son 24 saat içerisinde il genelinde yoğun yağışlar ve kar yağışı yaşandığı belirtilen açıklamada, 16 konutun tahliye edildiği, can kaybı olmadığı ve hasar tespit çalışmalarının başlatıldığı bilgisi verildi.

Vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulanan açıklamada, toprak kayması ve çığ riski bulunan bölgelerde güvenli alanlara geçilmesi, 112 Acil Çağrı Merkezi'nin kullanılması ve yetkililerin uyarılarının dikkate alınması gerektiği belirtildi. Meteoroloji ve AFAD'dan yapılacak duyuruların takip edilmesi gerektiği hatırlatıldı.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ