USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'ndan İmzalanan Anlaşmalar

SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'ndan İmzalanan Anlaşmalar

SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'nda gerçekleşen imza törenlerinde önemli işbirlikleri ve anlaşmalar yapıldı.

Ankara Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından organize edilen, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde düzenlenen SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı'nda çeşitli ürünlerin tanıtımı gerçekleştirildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın himayelerinde TÜBİTAK Başkanı Orhan Aydın ile çeşitli kurumların yöneticileri arasında önemli anlaşmalar imzalandı.

TÜBİTAK BİLGEM ile THY Teknik arasında "Uçak Burun Radomu Test Hizmeti Anlaşması" imzalanırken, TÜBİTAK MAM ve TUSAŞ arasında Milli Muharip Uçak Geliştirilmesi (KAAN) Projesi için kritik sistemlerin geliştirilmesi anlaşması yapıldı.

Ayrıca, TÜBİTAK UZAY ve Poloptech arasında "Geniş Açılı Kamera Sözleşmesi" imzalanırken, TÜBİTAK UZAY ve TÜRKSAT AŞ arasında "Uydu ve Uzay Teknolojileri Alanında İş Birliği Protokolü" yapıldı. TÜBİTAK RUTE ve TRTEST arasında ise batarya test süreçlerinin güçlendirilmesi için protokol imzalandı. TÜBİTAK SAGE ve ROKETSAN arasında "AR-GE İş Birliği Protokolü" ile MİLGEM Projesi'nin 6-12. gemileri için Mesaj İşletim Sistemi (MİS) tedarikine yönelik yeni bir sözleşme yapıldı.

Bu anlaşmalar ve işbirlikleri, Türkiye'nin savunma ve havacılık sanayisindeki yerini güçlendirmeye ve uluslararası alanda rekabet gücünü artırmaya yönelik önemli adımları temsil ediyor. .

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ