GÜNDEM

SAHADER, YAŞAM BAHÇESİ KURDU

Sahipsiz Hayvanlar Derneği (SAHADER), sokak hayvanları için Balpınar Beldesi’nde oluşturduğu Yaşam Bahçesi’ni renklendirdi.

SAHADER, YAŞAM BAHÇESİ KURDU
06-12-2020 13:17
Google News

DERNEK, 2 YILDIR YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYOR
Buket Oruç Başkanlığı’ndaki SAHADER, Batman’ın Balpınar Beldesi’nde sokak hayvanları için Yaşam Bahçesi oluşturdu. Kısmet Mahallesi’nde sokakları boyayan Yıldız Tüzer ve Ekibi de sokak hayvanları için yürütülen kampanyaya destek vermek amacıyla Yaşam Bahçesi’ne renk verdi. SAHADER Başkanı Buket Oruç “2 yıldır sokak hayvanları için mücadele eden derneğimizin şu anda 45 üyesi var. Sokak hayvanları için mama toplama kampanyaları düzenliyoruz. Her gün gruplar halinde Organize Sanayi Bölgesi, Atatürk Parkı ve Gültepe Mahallesi’nde besleme etkinlikleri yapıyoruz. Hasankeyf, Beşiri, Kozluk ve Balpınar Beldeleri’nde sokak hayvanları için yaşam alanları oluşturuyoruz. İhtiyaç halinde hayvanların bakım, tedavi, kısırlaştırma ve sahiplendirme işlerini yapıyoruz” dedi.

BALPINAR’DA YAŞAM BAHÇESİ OLUŞTURULDU
derneğin çalışmalarını büyütmek için Balpınar Beldesi’nde Yaşam Bahçesi kurduklarını belirten Oruç “Şu anda himayemizde 8 yetişkin köpek, 8 yavru köpek ve dönüşümlü olarak yavru kediler misafir ediyoruz. Köpeklerden biri görme engelli olduğu için tedavi görüyor. Yavru köpekler ise annesiz kalmış, sokaklarda aç iken ekiplerimizce koruma altına alınmıştı.  Yaşam Bahçemizin amacı, sokak hayvanlarının mağduriyetini gidermektir. Burada koruyucu aileler sayesinden hem mama ihtiyaçları giderilecek hem aşı masrafları karşılanacak. Bu sistemi oluşturarak insanlarda duyarlılık ve hayvanseverlik oluşturmak istiyoruz” dedi.
YAŞAM BAHÇESİNE MALZEME DESTEĞİ GEREKİYOR
Başkan Oruç, Yaşam Bahçesini kurmak için 6 aydır uğraş içinde olduklarını belirtirken “Zorlu bir süreç oldu. Bize sponsor desteği olan Balpınar Beldesi Belediye Başkanı Hüseyin Geylani’ye çok teşekkür ediyoruz.  Fakat halen eksiklerimiz var. Köpek kulübesi, battaniye, gölgelik, kedi ve köpek mamaları, kedi kumu, mama ve su kapları, kedi tırmalama tahtaları ve yataklarına ihtiyaç var. Sağlıklı yaşam süre bilmeleri adına aşı sponsorlarına ihtiyaç var. Dostlarımızdan destek bekliyoruz. Bize İnstagram hesabımızdan @sahader ulaşabilirsiniz” dedi. (Seyithan Çetin)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Haziran 2024 e-gazete