YAŞAM

Sanatıyla Filistin'e destek veriyor

Batman'da yaşayan grafiti sanatçısı Osman Öztürk, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek amacıyla duvarlara Filistin, Gazze ve direnişi simgeleyen resim ve semboller çiziyor.

26-08-2024 12:12
26-08-2024 12:13
BATMAN
Google News

Kendi çizimlerinin yanı sıra esnafın talepleri doğrultusunda iş yerlerinin duvarlarına gönüllü grafiti yapan Öztürk, yaklaşık 15 yıldır grafiti sanatıyla uğraştığını söyledi.İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek ve Gazze'de yaşanan dramı insanlara anlatabilmek amacıyla duvarlara Filistin ve direnişi simgeleyen görseller çizdiğini belirten Öztürk, "Gazze'deki direnişi temsil eden görseller çiziyorum. Özellikle sırtı dönük Hanzala, barış güvercini, karpuz sembolü ve slogan olarak da Free Palestine görselleri yapıyorum" dedi.

YOĞUN TALEP ALMAYA BAŞLADI

Grafiti sanatçılarının serbest çalıştığını ancak vatandaşların ve esnafın kendilerine yer açması ve çizim talebinde bulunmaları halinde özel çalışmalar da yaptığını anlatan Öztürk, bir esnafın duvarına Filistin'le ilgili görseller çizdiğini, bu görsellerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından birçok esnaftan talep geldiğini kaydetti. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Eylül 2024 e-gazete