GÜNDEM

SANAYİCİLER İÇİN SON 3 GÜN!

SANAYİCİLER İÇİN SON 3 GÜN!

SANAYİCİLER İÇİN SON 3 GÜN!
29-12-2014 18:52
Google News

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hasan Gül, sanayi siciline kayıt olması gerekip de bugüne kadar kaydını yaptırmayan işletmelere 31 Aralık 2014 tarihine kadar kayıt olmaları halinde idari para cezası uygulanmayacağını belirtti.

İl Müdürü Gül, konuyla ilgili olarak “kayıt işlemleri ve Sanayi Sicil Belgesi düzenlenmesi için ücret almıyoruz. Ücretsiz olarak verdiğimiz Sanayi Sicil Belgesi ise işletmelere elektriği yüzde 15–20 civarında daha ucuz kullanmak, ihraç kaydıyla mal teslimlerinde Devlete ödedikleri KDV’yi geri almak, Kamu İhale Kanunu hükümleri uyarınca yapılacak ihalelerde öncelik tanınmak gibi sayısız avantajlar sağlıyor”  dedi.

KİMLER SANAYİ SİCİL BELGESİ ALMALI

Gül, sanayi sicil belgesi hakkında yaptığı bilgilendirmede “bir maddenin nitelik, şekil, özellik veya birleşimini makine, cihaz, tezgâh, alet yardımıyla veya sadece el emeğiyle kısmen veya tamamen değiştirmek, maddeleri işleyerek devamlı ve seri halde üreten yerler, madenlerin çıkarılıp işlendiği yerler, devamlı ve seri halde tamirat yapan müesseseler, enerji elde eden santraller ve gemi inşaatı gibi büyük inşaat yerleri ve buralarda yapılan işler sanayi işleri sayılır ve bu kapsamda değerlendirilen işletmeler sanayi siciline kayıt edilir” dedi.

İDARİ PARA CEZASI UYGULANIR

Sanayi sicil kaydı olmayan işletmeler hakkında idari para cezası uygulandığına dikkat çeken Gül, sanayi siciline kayıt olması gerekip de bugüne kadar kaydını yaptırmayan işletmelere 31 Aralık 2014 tarihine kadar kayıt olmaları halinde idari para cezası uygulanmayacağını söyledi.

MİKRO İŞLETMELERE KOLAYLIK

İl Müdürü Hasan Gül, sanayi sicil belgesi almak için ilk kayıt müracaatında bulunan mikro işletmelere kolaylık sağlandığını belirterek “10 kişiden az yıllık çalışan istihdam eden mikro işletmeler kapasite raporu veya ekspertiz raporu olmasa dahi doğrudan beyanları üzerine Sanayi Sicil Belgesi sahibi olabilecek ve avantajlarından yararlanabilecek” şeklinde açıklamada bulundu ve kayıt işlemlerinin elektronik ortamda https://sanayisicil.sanayi.gov.tr" adresinden yapıldığına değindi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Haziran 2024 e-gazete