ESNAF HABERLERİ

Şemamok tezgahlarda

Mardin yöresinde yetişen şemamok kavunu, Batman’daki tezgahlarda da yerini aldı.

Şemamok tezgahlarda
09-08-2024 12:14
09-08-2024 12:16
BATMAN
Google News

Güzel kokulu olduğu için daha çok süs amaçlı kullanılan ve vatandaşlar tarafından ilgi gören şemamokun tanesi 20 liradan satılıyor.

KOKUSU GÜZEL, TADI ACI

Her sene bu dönemlerde sokakta tezgâhta şemamok sattığını belirten esnaf “Kokulu kavun bize Mardin’den geliyor. Kavun özel olarak yetiştiriliyor. Sinüzit başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor. Her sene bu dönemlerde tezgahlarda yerini alır. Eylül sonlarına doğru da biter. Güzel koku yaydığı için kimisi eve, araca ya da çantasına koyar. Acı olduğu için yenilmez. Ama zamanla herkes tarafından tanınacak. Geldiği yörede de çok fazla satılıyor. Bazı müşterilerimiz kavunu gördüklerinde çocukluğunu hatırlayıp duygulanıyor” dedi. Şemamok tezgahlarda Mardin yöresinde yetişen şemamok kavunu, Batman’daki tezgahlarda da yerini aldı. Güzel kokulu olduğu için daha çok süs amaçlı kullanılan ve vatandaşlar tarafından ilgi gören şemamokun tanesi 20 liradan satılıyor.

KOKUSU GÜZEL, TADI ACI

Her sene bu dönemlerde sokakta tezgâhta şemamok sattığını belirten esnaf “Kokulu kavun bize Mardin’den geliyor. Kavun özel olarak yetiştiriliyor. Sinüzit başta olmak üzere birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor. Her sene bu dönemlerde tezgahlarda yerini alır. Eylül sonlarına doğru da biter. Güzel koku yaydığı için kimisi eve, araca ya da çantasına koyar. Acı olduğu için yenilmez. Ama zamanla herkes tarafından tanınacak. Geldiği yörede de çok fazla satılıyor. Bazı müşterilerimiz kavunu gördüklerinde çocukluğunu hatırlayıp duygulanıyor” dedi. (Yasin Emrak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Eylül 2024 e-gazete