GÜNDEM

SEYİDLER’DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

SEYİDLER’DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

SEYİDLER’DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI
19-10-2014 20:05
Google News

Merkezi Batman’da bulunan Seyid Bilal ve Becirmanlılar Vakfı ve Nusaybin Sey Der yöneticileri, bölgede yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yaparak tüm kesimlere sağduyu çağrısı yaptı.

Vakıf ve Dernek Yönetim Kurulu’ndan yapıla açıklamada “Özellikle Rojava, Şengal ve Kobanê’de yaşanan insanlık dramı için batılı devletlerin çabası yanında Müslüman devlet ve kuruluşların yeterli desteği vermemesi, Kürt kardeşlerimizi derinden üzmüştür. Ortadoğu’da yaşanan bu çatışmalar, gerçek anlamda bir kardeşlik hukukunun sağlanmamasından kaynaklanmaktadır. Koalisyon güçlerinin havadan müdahalesi yetersiz olup, acilen Müslüman devletlerin kurum, kuruluş ve âlimler bu baş belası IŞİD örgütüne ciddi anlamda tepkilerini göstermelidir” denildi.

AŞİTİ VE BARIŞ ÇAĞRISI...

Tüm kesimlere sağuydu çağrısı yapan Vakıf ve Dernek Yönetim Kurulu “Aksi halde cayır cayır yanan Ortadoğu’nun ateşi bizleri de yakacaktır. Türkiye’de kalıcı bir barış için tarafların diyalog ve uzlaşması için herkese aşiti, sulh ve barış çağrısında bulunuyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Haziran 2024 e-gazete