GÜNDEM

SİBADAŞ’a dur diyecek babayiğit aranıyor

Batman’da SİBADAŞ’ın doğalgaz tüketicisine kestiği keyfi cezalara bir yenisi eklendi.

SİBADAŞ’a dur diyecek babayiğit aranıyor
02-07-2024 16:30
02-07-2024 15:32
BATMAN
Google News

TÜKETİCİYE HAKSIZ CEZALAR KESİLİYOR

Batman’da tüketiciye kestiği haksız faturalarla gündeme gelen SİBADAŞ’a dur diyecek babayiğit aranıyor. Kullanılmayan dairelere fatura kesen, sayaç okuma yapmadan yüksek faturalar işleyen SİBADAŞ, şimdi de boş daireye doğalgaz faturası kesti.

DOĞALGAZ ABONELİĞİ YAPILDIĞI GÜNDEN İTİBAREN FATURA KESİLMİŞ

Bağlar Mahallesinde yaptığı 3 katlı binanın 1.katına 7 ay önce doğalgaz hattı çeken 51 yaşındaki Tahsin Şimşek, boş dairesine doğalgaz faturası çıkarıldığını ileri sürdü. 7 aylık faturayı kabul etmeyen Şimşek, SİBADAŞ’a verdiği dilekçenin ise dikkate alınmamasından şikâyetçi. Şimşek “Bağlar Mahallesinde 3 katlı bir bina yaptım. Dairem henüz tamamlanmadı. Boyası ve badanası dahi yapılmadı. Ama binama son 2 ay doğalgaz hattı çekmeme rağmen 7 aylık fatura kesildi. Dairem 5 ay boştu. Son 2 ay yeğenim bu daireye yerleşti ve sayaç kurulumu yaptı. Ama daireye 7 aylık fatura çıkarıldı. SİBADAŞ’a dilekçe verdim. 2 gün sonra gelip saati değiştirdiler. 7 ay için de 5 bin lira fatura çıkardılar. Bu dairede 7 ay doğalgaz hattı olmadığını, elektrik faturalarıyla da teyit ettik. Bu daireye yerleştikten sonra elektrik faturalarımız işlemeye başladı. Binada işçiler çalıştığı için ilk 5 ay küçük elektrik faturaları kesilirken, son 2 iki ay bu daireye yerleşim olduğu için elektrik faturaları işlemeye başladı. Bu kayıtlardan da direnin boş olduğu ortadadır. Buna rağmen kesilen fatura iptal edilmedi. Saat durduğu için abone yaptığımız gün itibariye fatura işlediğini söylediler. Durumu Batman Milletvekillerine de ilettim. Onlar da SİBADAŞ’tan kaynaklı kesilen haksız cezalarla ilgilendiklerini söylediler. Haksız yere kesilen faturanın iptal edilmesini istiyorum” dedi. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Mustafa
Mustafa 2 gün önce
Bu durumun aynısını banada yaptılar. Isin icinde buyuk bir tezgah var şerefli savcıları göreve davet ediyorum. Bu artık bir kamu davasidir
Murat ekinci
Murat ekinci 2 gün önce
Bu konuyu birkaç gün manşetten verirseniz ilgililer ilgilenmek zorunda kalacaktır. Medyanın da görevi
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
5 Temmuz 2024 e-gazete