TEKNOLOJİ

Siber eğitim almak isteyenlere duyuru

DİKA ile Batman Üniversitesi arasında imzalanan Siber Güvenlik Eğitimi İşbirliği Protokolü kapsamında uygulanacak olan Türkiye Siber Vatan Programının 2025 dönemi çalışmaları başlatıldı.

Siber eğitim almak isteyenlere duyuru
17-10-2024 19:38
17-10-2024 19:40
Google News

ÖĞRENCİLERİN FARKINDALIĞI ARTTIRILACAK

Program ile ülkenin siber güvenlik uzmanı ihtiyacının karşılanması amacıyla üniversitede öğrenim gören öğrencilerin farkındalıklarını  artırılması hedefleniyor. Başvuru yapacak olan öğrencilerin 2024-2025 akademik döneminde Batman Üniversitesi’nde lisans veya ön lisans programlarına kayıtlı olması gerekecek. Öğrencilerin bilgi işlem alanında yetenekli, dijital teknolojilere meraklı ve kendini geliştirmeye istekli olması kriteri aranacak. Öğrencilerin akademik takvim yılında düzenlenecek yüz yüze eğitimleri eksiksiz takip etmesi gerekecek.

Ajans tarafından yapılan değerlendirmelerde başvurusu kabul edilen öğrenciler, Siber Vatan Hackviser platformuna yönlendirilecek. Kabul sürecinin ardından öğrencilere 15 günde online linux eğitimi, network eğitimleri verilecek. Hackviser Platformu üzerinden görevlerini eksiksiz tamamlayan öğrenciler sınava tabi tutulacak. Başarılı 40 öğrenci, yüz yüze eğitim almaya hak kazanacak. Öğrenciler Beyaz Şapkalı Hacker (CEH) Eğitimi, Web Güvenliği Eğitimi ve Tersine Mühendislik Eğitimi olmak üzere üç eğitime katılacak.

EĞİTİMLER KAMPÜSTE OLACAK

Eğitimler, Batman Üniversitesi Batı Raman Yerleşkesinde gerçekleştirilecek. Siber Vatan Programında öğrenciler, siber güvenliğin alt temalarında daha derin ve teknik eğitimler için oluşturulan takımlara yönlendirilecek. Siber Vatan Bootcamp etkinliğinde siber güvenliğin alt temalarında oluşturulan takımlar, teknik eğitimler, görev ve uygulamalar, tersine mühendislik çalışmaları, senaryo bazlı tatbikatlar ve yarışmalara katılacak. Başvurular 25 Ekim cuma günü saat 23.59’a kadar https://basvuru.sibervatan.org/batman-2025-donemi-siber-vatan-programi-x2galk üzerinden alınacak. (Necdet Çakır)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?