TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Şırnak Valiliği ve İSO arasında iş birliği protokolü imzalandı

Şırnak Valiliği ile İstanbul Sanayi Odası (İSO) arasında "Mesleki Eğitim İş Birliği Projesi" kapsamında protokol imzalandı.

Şırnak Valiliği ve İSO arasında iş birliği protokolü imzalandı
07-06-2024 03:02
06-06-2024 22:03
Google News

Protokolün imza töreni, Şırnak Valisi Cevdet Atay ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'ın katılımıyla Valilik Toplantı Salonu'nda yapıldı.

Vali Atay, törende yaptığı konuşmada, protokol ile sağlanacak işbirliği sayesinde yatırımcıların bölgeye gelerek istihdama büyük katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Kentin ciddi anlamda avantajları olduğunu ifade eden Atay, "Geçmişte terörle anılan şehir, bugün güvenli. İnşallah İstanbul Sanayi Odasının buraya yatırımları söz konusu olacak." dedi.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan da İstanbul'da meslek liselerine yönelik başlatılan projenin başka şehirlere taşınması noktasında ilk örneği Şırnak'ta mesleki eğitim protokolü imzalayarak sağladıklarını bildirdi.

Bahçıvan, şunları kaydetti:

"Sanayicilerimizin gönüllü bir şekilde meslek liseleriyle birlikte çalışmasını Şırnak ve ilçelerine nasıl taşıyabiliriz noktasında bir model başlatıyoruz. Bizzat Milli Eğitim Bakanı'mızın ve İl Milli Eğitim Müdürü'müzün bilgisi dahilinde olan bir proje olacak. Bu konudaki deneyimlerimizi ve İstanbul'daki meslek liseleriyle iş yapma kültürünü bölgeye taşıyacağız. Geleceğimizin en büyük kazancı ve teminatı olan gençlerimizi meslek sahibi edebilmek adına İstanbul tecrübesini bu bölgeye aktarmış olacağız. Bu proje bir okul yapmaktan daha ziyade var olan okulları nasıl geliştirebiliriz noktasındaki hayalimiz ve vizyonumuzdur." (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?