TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Son kullanma tarihi geçen 30 bin 82 ürün ele geçirildi

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde 1 haftada yapılan denetimlerde son kullanma tarihi 30 bin 82 ürün ele geçirildi.

Son kullanma tarihi geçen 30 bin 82 ürün ele geçirildi
03-08-2024 22:25
03-08-2024 18:25
Google News

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, son kullanma tarihi geçen ürünlerin sergilendiği belediyenin bahçesinde düzenlenen basın toplantısında, denetimlerin aralıksız süreceğini kaydetti.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber'in koordinasyonunda, belediye, Ticaret İl Müdürlüğü, Tarım il ve ilçe müdürlüklerinin işbirliğinde denetimler gerçekleştirildiğini ifade eden Tahmazoğlu, şunları aktardı:

"Vatandaşlarımızın sağlığı için her zaman denetimlerimizi aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz. Yapılan bu denetimlerde son kullanma tarihi geçmiş ve sağlıksız ürünleri anında imha ediyoruz. Ancak farkındalık oluşturmak ve bu denetimlerde ele geçen ürün miktarını vatandaşlarımızın dikkatini çekmek adına son 1 hafta içerisinde yaptığınız denetimlerde elde ettiğimiz ürünleri göstermek için sergiledik. Son hafta içerisinde 676 adet market ve gıda satan işyeri ekiplerimizle birlikte koordinasyon içerisinde denetlendi. Bu denetlemelerden 67 işyerine yasal işlem uygulandı. Bu denetimlerde 30 bin 82 son kullanma tarihi geçmiş ürüne el konuldu. 2 bin 540 kilogram menşei belirsiz gıda imha edilmek üzere el konuldu. Bakın bu denetimlerde çocuk mamasından, çocuklarımızın en çok sevdiği ürünlere ve çoklukla kullandığımız ürünlerin hepsi var. Biz bilinçli tüketici olarak burada vatandaşlarımızdan şunu talep ediyoruz." (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Eylül 2024 e-gazete