GÜNDEM

Sosyal mesafe cezasına e-haciz

Pandemi süresince sosyal mesafe cezası kesilen vatandaşlar, e-haciz şoku yaşıyor.

Sosyal mesafe cezasına e-haciz
23-07-2022 09:52
23-07-2022 10:22
BATMAN
Google News

Pandeminin yoğun olduğu dönemde evde kal kampanyasına uymayan bazı vatandaşlara, 3 Bin 150 TL sosyal mesafe cezası kesildi. Af beklentisiyle cezayı ödemeyen vatandaşlar vatandaşlar e-haciz şoku yaşıyor.

KREDİ ÇEKMEK İÇİN GİTTİĞİ BANKADA HACİZ ŞOKU YAŞADI

Pandemi sürecinde adına ceza kesilen ve gittiği bankada haciz şoku yaşayan B.S. isimli vatandaş “İşsiz kaldım. Kredi çekmek için bankaya gittiğimde 2 cezamın, faiziyle birlikte cezanın 12 Bin TL’ye yükseldiğini öğrendim. Ekonomik olarak zor bir süreçten geçiyorum. Zaten biz o kesilen cezaları unutmuştuk. Bankadaki işlemimi yaptığım sırada öğrendim. Bu parayı ödeyecek güçte değilim. Hükümetin sosyal mesafe cezalarına af getirmesini talep ediyorum” dedi.

“E - HACİZ ŞOKU YAŞIYORUM”

Sosyal mesafeye uymadığı gerekçesi ile 2 defa 3 bin 150’şer lira para cezasına çarptırıldığını belirten S.Ç. ise “İlk cezayı peşin ödedim. Ama pandemide işlerim çok kötü gitti. 2. cezayı ödeyemediğim için hiçbir tebligat almadan veya uyarı mesajı almadan bana e-haciz uygulandı. Bu haksız bir uygulamadır. Önceden tebligat edilse idi o cezamı da öderim. Kesinlen ceza kadar faizini de ödemek zorunda kalacağım. Bir an önce hükümetin bu sosyal mesafe cezalarına bir çözüm bulmasını bekliyor ve istiyorum” şeklinde konuştu.

TEBLİGATI ALMADIM

e-haciz soku yaşayan Ş.H. isimli vatandaş ise “Sosyal mesafeye uymama rağmen bana keyfi ceza kesildi. Kesilen ceza tebliğini almamama ve imzalamama rağmen geçtiğimiz gün bana e-haciz yolu ile haciz geldi. İtiraz etmeme rağmen maalesef sonuç alamadım. Tek beklentimiz hükümetin sosyal mesafe cezalarına af getirmesidir” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Haziran 2024 e-gazete