GÜNDEM

STK’LARDAN İSRAİL’E TEPKİ YAĞDI

STK’LARDAN İSRAİL’E TEPKİ YAĞDI

STK’LARDAN İSRAİL’E TEPKİ YAĞDI
06-11-2014 19:36
Google News

Eğitim Bir Sen, İsrail tarafından Mescid’i Aksa’ya yapılan saldırıyı kınadı.

Konuyla ilgili açıklama yapan şube başkanı Mehmet Ergin “Mescid-i Aksa’yı 1967’den bu yana ilk kez tamamen kapatan İsrail bugün de Mescid-i Aksa külliyesine ait kubbenin altına kadar girerek mihrabı askerlerine çiğneterek çirkin bir saldırının altına imza atmıştır. Tüm dünyayı terör devleti İsrail’in Mescid-i Aksa’yı hedef alan saldırılarını, faşizan uygulamalarını uluslararası düzeyde açıkça kınamaya ve bu mukaddes mekânı korumaya çağırıyoruz” dedi.

İSRAİL, ÇİRKİN YÜZÜNÜ GÖSTERDİ

Konuyla ilgili açıklama yapan Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Zahir Seven “Daha önce defalarca gördüğümüz gibi İsrail terör devleti bu sefer öyle bir çirkinleşti ki kendilerinin dahi kutsal bir mekan olarak kabul etmiş olduğu Mescid-i Aksaya bile sırf Müslümanlarında ilk kıblesi olduğu için hunharca bir saldırıda bulundu. Tarihte Moğol istilasını hatırlatan bu insanlık dışı saldırıyı nefretle kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

BEY DER’DEN DE KINAMA GELDİ

Bey Der Başkanı Zeki İslamoğlu da İsrail’in saldırılarını kınayarak “Zulümde hiçbir sınır tanımayan İsrail terör devletinin, yıllardır Müslümanlara uyguladığı vahşi katliamlar yetmezmiş gibi şimdi de Müslümanların kutsalı ve ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’yı bölme, yıkma girişimi asla kabul edilemez” açıklamasını yaptı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24 Haziran 2024 e-gazete