TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Su kullanımı konusunda uyarı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, son 10 günde yaptığı denetimlerde 240 amaç dışı su kullanımını tespit ederek yurttaşları suyun tasarruflu kullanımı konusunda uyardı.

Su kullanımı konusunda uyarı
14-06-2024 14:45
14-06-2024 14:46
Google News

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, içme suyunun amaç dışı kullanımını önlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Kent genelinde yaz aylarında bağ-bahçe ve yeşil alan sulamalarından dolayı su tüketiminde büyük oranda artış yaşanıyor. DİSKİ ekipleri, halkın içme suyu kullanımında mağduriyet yaşamaması, kaynakların daha etkin kullanılması ve amaç dışı su kullanımının engellemesi amacıyla çalışma yürütüyor.

Bu kapsamda son 10 günde yapılan çalışmalarda, 240 amaç dışı su kullanımı tespit edildi. Bu doğrultuda su kaynaklarının korunmasına yönelik yurttaşlar bilgilendirildi. Ayrıca sayaçsız su kullanıldığı tespit edilen 36 hane ve işyeri için abonelik işlemleri başlatıldı.

Şerifoğlu: Suyun kullanımı için herkes duyarlı olsun

DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, suyun kullanımıyla ilgili yurttaşları duyarlı olmaya davet ederek, şöyle konuştu: “İçme ve kullanma suyunun amacı dışında kullanılması, su sarfiyatını artırarak suyun yetersiz kalmasına ve yurttaşların mağduriyet yaşamasına sebep olmaktadır. Genellikle yaz aylarında oluşan bu durum karşısında yurttaşların içme suyu ile sulama yapmaması herkes için büyük önem arz ediyor. Özellikle kırsal mahallelerdeki yurttaşların bağ-bahçe sulamasında içme suyu kullanma konusunda daha hassas davranması gerekmektedir.” (Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
22 Haizran 2024 e-gazete