GÜNDEM

Taziye yemekleri yeniden mi başlayacak?

Batman Belediyesi, taziye evlerine ücretsiz yemek dağıtımını durdurdu. Batman kamuoyu, taziye yemeği uygulamasının devam etmesi için belediyeye baskı yaptı. 

Taziye yemekleri yeniden mi başlayacak?
29-08-2024 15:17
29-08-2024 15:18
BATMAN
Google News

KAMUOYUNDA TAZ YEMEKLERİYLE İLGİLİ ŞİKAYETLER ÜZERİNE YEMEKLERİ İPTAL ETTİK

Batman Belediyesi Eş Başkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, konuyla ilgili açıklama yaparak “Aylardır yurttaşlar başta olmak üzere, din alimlerinden, kanaat önderlerinden, mahalle muhtarlarından, Batman’daki sivil toplum örgütlerinden gelen, taziye evlerinde yemek vermenin aileler için ciddi mali sorunlara yol açtığı, bu durumun, özellikle dar gelirli ailelerin bir yandan acılarıyla başa çıkmaya çalışırken, diğer yandan misafirlere yemek verme zorunluluğuna dönüştüğü, kimi ailelerin sırf misafirlerine yemek ikram edebilmek için kredi çekmek ve banka faizleriyle uğraşmak zorunda kaldığı, dolayısıyla sadece belediyeye bağlı taziye evlerinde değil, kent genelinde bu türden bir uygulamaya son vermek gerektiği yönündeki yoğun talepleri üzerine biz de böyle bir karar almak zorunda kaldık. Yoksa kimi yerel basın yayın organlarında çıkan ve iddia edildiği gibi bu meselenin ne bütçe kısıtlamaları ne de tasarruf tedbirleri ile bir ilgisi var. Toplumun en geniş kesimlerini temsil eden sivil toplum örgütleri, din adamları, kanaat önderleri, dernek ve oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve mahalle muhtarlarıyla bu amaçla bir araya geliyoruz. Bu toplantıda toplumun en geniş kesimleriyle bir görüş birliğine vardık. Ancak bu mesele Batman Belediyesi dışında kentte bulunan diğer resmî kurumları da ilgilendirdiği için ilgili resmi kurumla da irtibata geçip görüş talep ettik. Kentin tüm bileşenleriyle ortak bir mutabakata varmak üzere yaptığımız görüşmeler tamamlandığında bu meseleye ilişkin detaylı açıklamamızı kamuoyu bilgisine sunacağız” dedi. (Belediye Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Bawer
Bawer 2 hafta önce
Belediyenin taziye evlerine verdiği yemekler,emekçi,fakir,yoksul Dem parti kitlesi olanlara katkısı daha fazladır.Kendi partisine ve halkına böyle zarar veren kadrolar,yönetimlerini kınıyorum.
Fetemezerdem
Fetemezerdem 3 hafta önce
Taziye yemekleri kaldılsin taziye evine yapılan hizmetler belidir d
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete