SİYASET

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Yeni Yasama Yılına İlişkin Açıklamalarda Bulundu

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclisin yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla verdiği resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, yeni anayasa yapımı ve Meclis İçtüzüğünde değişiklik yapılmasının gündeme gelebileceğini belirtti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Yeni Yasama Yılına İlişkin Açıklamalarda Bulundu
02-10-2024 00:10
Google News

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Meclisin yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla verdiği resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yeni yasama yılının hayırlı olmasını dileyen Kurtulmuş, Meclis'te nezaket ve siyasi olgunluk içerisinde tartışmaların gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı.

Gelecek günlerde bütün partilerle bu konuların görüşülebileceği bir zeminin oluşması gerektiğini belirten Kurtulmuş, siyasi mücadelelerin Türkiye'nin milli menfaatlerinde bir araya gelmeyle yürütülmesi gerektiğini ifade etti. Kurtulmuş, 28. Dönem 3. Yasama Yılı'nın verimli geçmesini dileyerek, yeni anayasa yapımı ve Meclis İçtüzüğünde değişiklik yapılmasının muhtemel olduğunu söyledi. Partilerin bu konulardaki görüşlerini ortaya koyacaklarını belirtti.

Diğer bir konu olarak, Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin Kurtulmuş, TBMM'nin yargı yerine geçemeyeceğini ancak yüksek yargı organlarının fonksiyonlarının yeniden gözden geçirilebileceğini belirtti.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Ekim 2024 e-gazete