TEGV’DE UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLDİ

Çocukların her koşulda eğitime katılımının gelecek için hayati önem taşıdığının farkındalığıyla hareket eden TEGV, öğrenim birimlerinde uzaktan eğitime başladı. Gönüllülerin katkılarıyla devam eden uzaktan eğitim çalışmalarıyla da binlerce çocuğa ulaşılmaya devam ediyor.

TEGV’DE UZAKTAN EĞİTİME GEÇİLDİ


ÇOCUKLARI NİTELİKLİ EĞİTİMLE BULUŞTURUYOR
Ülkemizin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın ve Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sonra en çok çocuğa ulaşan sivil toplum kuruluşu Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), eğitime erişimin her çocuğun hakkı olduğu düşüncesiyle çocukları nitelikli eğitimle buluşturmaya devam ediyor. Verdiği eğitim ile çocukların 21. yüzyılın öğrenme becerilerini ve çağdaş dünyanın gereksinimlerini edinmesine destek olan TEGV her yıl binlerce çocuğa ulaşıyor. 1995 yılında başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimi ile “devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak” amacıyla kurulan bir sivil toplum kuruluşu olan TEGV, Türkiye genelinde 9 Eğitim Parkı, 38 Öğrenim Birimi, 20 Ateşböceği (Mobil Öğrenim Birimi) ile çocuklarımıza hizmet vermeyi sürdürüyor.

EĞİTİME DESTEK, BATMAN’DA DA DEVAM EDİYOR 
1999’da 50.Yıl İlköğretim Okulu içindeki Rehberlik Araştırma Merkezi Binasının 2. katında faaliyetlerine başlayan TEGV Batman 50.Yıl Öğrenim Birimi, 2017’de isim değişikliğine giderek Batman Merkez Öğrenim Birimi adını aldı ve yapılan yenilenme çalışmaları ile eğitime başladı. 180 m² kapalı alanı, 100 m² açık alanı bulunan öğrenim biriminde, 2 etkinlik odası, 1 okuma adası, 1 bilişim ve teknoloji odası, gönüllü odası ve 1 ofisi bulunuyor. Batman Merkez Öğrenim Birimi kuruluşundan bugüne 538 gönüllüsüyle 22.127  çocuğa eğitim desteği verdi.

BATMAN’DA TASARIM VE BECERİ ATÖLYELERİ OLUŞTURULDU
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)’nın 8-14 yaş arasındaki çocukları için kurulan Tasarım ve Beceri Atölyeleri de Batman’daki çocuklar için yeni bir eğitim alanı oluşturdu. 3D baskı cihazından robot kitlerine, kodlama platformlarından elektronik devre kartlarına uzanan bir yelpazede yeni nesil öğrenme imkânı sunan atölyeler, “Yap, Paylaş, Ver, Öğren, Donan, Oyna, Katıl, Destekle ve Değiştir” sloganıyla çocukları problem çözme, yaratıcılık, eleştirel düşünme ve teknolojik iletişim konularında geliştirmek için çalışmalar yapıyor.
Etkinliklere katılan çocukların gerçek hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm üretebilecek projeler oluşturabilmeleri için bilim, sanat ve bilişim gibi alanları kullanarak hayata daha donanımlı olarak hazırlanmaları amaçlanıyor. 

UZAKTAN EĞİTİM DÖNEMİ BAŞLADI
Mutlu bir çocukluk iyi bir insan olma yönünde atılan en önemli adımdır’ anlayışından yola çıkarak, çocukların mutlu bir çocukluk geçirmeleri için sağladığı katkıyı her koşulda devam ettiren TEGV, pandemi döneminde uzaktan eğitim sistemine geçiş yaptı. Çocuklar üzerindeki olumlu etkileri gözeterek, eğitime uzaktan da olsa devam etmenin gerekliliğine inanan TEGV, bu süreçte de gönüllülerinin katkılarıyla çocuklara ulaşmaya devam ediyor. Üniversite öğrencilerinden ev hanımlarına kadar karma bir gönüllü profiline sahip olan TEGV’in gönüllülerinin bir kısmını ise zamanında eğitim verdiği çocuklar oluşturuyor. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...