Tekstil sektörü kapanma ile yüz yüze

Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği organizasyonunda şehrimizde üretim yapan tekstilci iş insanları toplantıda bir araya geldi.

Tekstil sektörü kapanma ile yüz yüze

Toplantıda tekstilciler; sürekli artan gider maliyetleri, azalan devlet desteklerinden dolayı sektörde ciddi bir daralma yaşandığını bundan dolayı tekstil işletmelerinin artık ayakta kalmakta zorlandıklarını dile getirdiler.

MALİYETLER İLE BAŞ EDEMİYORUZ

Toplantıda konuşan TEKSİAD YK. Başkanı Halil YAŞAR; “Sürekli artan işçilik maliyetleri, akaryakıt zamları, gıda fiyatlarındaki artış, ip, yedek parça ve enerji fiyatlarından dolayı işverenlerimiz ayakta kalmakta zorlanmaktadır. Bu zor süreçte üreticilerin ayakta kalabilmesi için devlet desteklerinin artması gerekirken tam tersi bir durum yaşanmakta. Geçen sene değişen İŞKUR mevzuatından dolayı işverenlerimiz İŞKUR desteklerinden faydalanamamaktadır. İşverenlerimizin faydalandığı bir diğer destek olan MESEM (Mesleki Eğitim) desteği de İŞKUR destekleri gibi yapılan mevzuat değişiklikleri ile adeta üreticinin faydalanamayacağı bir hale gelmiştir. Bölgemize yatırım gelmesi için yapılan destekler SGK teşviği dışında bir destek kalmamıştır.

PERSONEL ALIMI DURDURULMUŞTUR

Toplantıda konuşan tekstilciler eskiden Batman’a iş getirmekte zorlanırken artık artan maliyetler ve azalan desteklerden dolayı ülkemize iş getirmekte zorlanıyoruz. Özellikle yurtdışı pazarı siparişlerini iptal etmektedir. Tekstil pazarı başka ülkelere yöneliyor.  Maliyetlerden dolayı ülkemize düşük adetli işler bile artık gelmektedir. Yaşanan bu sıkıntılardan dolayı özellikle tekstilciler daha önce astıkları iş ilanlarını indirmiş ve personel alımlarını durdurmuştur.

BİR AN ÖNCE ÖNLEM ALINMALI

Toplantının sonunda konuşan TEKSİAD Başkanı Halil Yaşar; “Yaşanan bu zorlu süreçte önlem alınmaması durumunda işten çıkarmalar ve işyerlerinin kapanması kuvvetle muhtemeldir. İŞKUR ve MESEM mevzuatlarının bir an evvel eski haline getirilmesi ve bu şekilde üretici tarafından verimli kullanılmasının sağlanması gerekir. Üreticinin krediye ulaşması, devlet desteklerinin arttırılması, üreticiden alınan vergilerin düşürülmesi gerekir.” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...