USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Terme Çayı Üzerine Yapılan Yaya Köprüsü Yenileniyor

Terme Çayı üzerinde bulunan yıkılan yaya köprüsü çelik konstrüksiyonlu olarak yeniden yapılıyor. DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Terme Çayı Islah Projesi kapsamında atılan köprü temeli, ilçeye getirilerek montajı yapılmaya başlandı.

Terme Çayı Üzerine Yapılan Yaya Köprüsü Yenileniyor

Samsun'da geçmiş yıllarda yaşanan sel felaketinin ardından Terme Çayı üzerinde bulunan yıkılan yaya köprüsü çelik konstrüksiyonlu olarak yeniden yapılıyor. DSİ 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen Terme Çayı Islah Projesi kapsamında temeli atılan köprü, ilçeye getirilerek montajı yapılmaya başlandı.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, köprünün montajı ile ilgili yaptığı açıklamada, aşırı yağışlar sonrası meydana gelen sellerin ilçenin en büyük mağduriyetlerinden biri olduğunu belirtti. Bu nedenle devletin Terme'de sel felaketlerinin önüne geçmek için ciddi çalışmalar yürüttüğünü dile getirdi. Kul, "Terme Çayı Islah Projesi kapsamında yıkılan yaya köprüsünün yerine çelik yapı elemanları kullanılarak yeni bir köprü inşa ediliyor. Demonte olarak ilçeye getirilen çelik bağlantıların montajı başladı ve kısa sürede tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine girecek. " dedi. Terme Çayı Islah Projesi'nin 2025 yılında tamamlanması planlanıyor.

Proje kapsamında dere yatağının genişletilerek su taşkın riskinin azaltılacağı belirtilirken, projenin ikinci etabında da çalışmaların hızla devam ettiği aktarıldı.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ