GÜNDEM

TPAO işçileri eylem yaptı; “Bedel ödemeyeceğiz…”

Petrol-İş Sendikasına üye olan TPAO işçileri, hayat pahalılığına dikkat çekerek TPAO Batman Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak haklarını istedi.

24-09-2024 12:59
24-09-2024 13:00
BATMAN
Google News

SABIR TÜKENDİ

İşçiler adına açıklama yapan Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Veysel Kartal, sürekli sabırlı olmalarının istendiğini ancak artık sabrın kalmadığını belirterek “Hayat pahalılığı, ücret dengesizliği, adaletsiz vergi sistemi ve güvencesiz çalışma gibi sorunlar, toplumun büyük bir kesiminin yaşam şartlarını zorlaştırıyor" dedi.

ÜCRET DÜZENLEMESİ ÇAĞRISINDA BULUNDU

Kartal, petrol işçilerinin ücretlerinde iyileştirme yapılmasını isteyerek “Enflasyonun yüksek olması sebebiyle ücretler erimiş, Kamuda ciddi bir ücret dengesizliği ortaya çıkmıştır.  Bu sorun, işyerlerinde huzursuzluğa yol açmaktadır. Ücretlerde ortaya çıkan adaletsizlik, çalışma barışını ve üretimi olumsuz noktaya taşıyabilecek noktaya gelmiştir. Acilen ücret düzenlemesi çağrımızı yeniliyoruz” dedi.

ZORLU ÇALIŞMA ŞARTLARINI BİZ YAŞIYORUZ

Zorlu çalışma koşullarına dikkat çeken Kartal “Geçimini emeği ile sağlayan işçilerin emeklilik döneminde önemli bir güvencesi alacağı kıdem tazminatıdır. Sendikalı işçi ile örgütsüz işçi, memur ile işçi, sigortalı işçi ile kayıtdışı çalışanı ve mülteciyi karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. İşsizlerin iş beklentisiyle çalışanlara baskı kurulmak isteniyor.  KİT’lerde ve kamuda taşeron işçilik sona erene kadar mücadelemizi sürdürmeliyiz. Türkiye ucuz işgücü ülkesi olmamalıdır. Zorlu çalışma şartlarını biz yaşıyoruz. Geçim sıkıntısını biz çekiyoruz. Bozulan ekonominin bedelini biz ödemeyeceğiz" dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
24 Eylül 2024 e-gazete