GÜNDEM

Trafikte Kürtçe krizi sürüyor; “Manidar ve çelişkili”

Batman Belediyesi, şehir içi yollardaki Önce Yaya uyarı yazılarının Kürtçe karşılığı olan Pêşî Peya yazılarının silinmesine yönelik başlatılan uygulamalara sert tepki gösterdi. Belediye, bu uygulamanın İçişleri Bakanlığı'nın daha önceki talimatlarıyla çeliştiğini ve yaya güvenliğini tehlikeye attığını belirtti.

Trafikte Kürtçe krizi sürüyor; “Manidar ve çelişkili”
02-08-2024 16:07
02-08-2024 16:09
BATMAN
Google News

KÜRTÇE YAZILAR SİLİNDİ

Belediyenin açıklamasına göre, İçişleri Bakanlığı daha önce Önce Yaya uygulamalarını destekleyen bir genelge yayınlamış ve birçok yaya geçidine Önce Yaya uyarı levhaları yerleştirilmişti. Ancak son dönemde, Karayolları Ekipleri tarafından bu levhaların sadece Kürtçe bölümleri silinmeye başlandı. Belediye yetkilileri, bu durumun ayrımcılık olduğunu ve dil haklarına aykırı olduğunu ifade etti.

KÜRTÇE YAZININ SİLİNMESİ MANİDAR…

Batman Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “31 Temmuz 2024 tarihinde gece saatlerinde Karayolları Trafik İşaretleri Hakkında yönetmeliğin 6. maddesine uymadığı gerekçesiyle Önce Yaya uyarı yazılarının Kürtçe Karşılığı olan Pêşî Peya bölümleri boyanarak kapatılmaya başlanmıştır. Yazı ekiplerimiz tarafından yeniden yazılmış lakin aynı ekipler boya ile kapatma işlemine devam etmiştir. Aynı ölçü ve yapıda bulunan yaya uyarı yazısının Türkçe bölümünün standartlara uygun bulunup silinmemesi buna karşılık Kürtçe bölümünün standart dışı görülmüş olması manidardır” denildi. (Belediye Bülten)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete