TÜRKİYE VE DÜNYADAN

TRT Genel Müdürü Sobacı: Türkiye Krizlere ve Algı Operasyonlarına Meydan Okuyan Tek Devlet

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Türkiye'nin krizlere ve algı operasyonlarına meydan okuyan tek devlet olduğunu belirtti. Dezenformasyon ve tahrif edilmiş iletişimin hüküm sürdüğü bir dünyada, TRT'nin Türkiye'nin sesini duyurmak için çalıştığını ifade etti.

TRT Genel Müdürü Sobacı: Türkiye Krizlere ve Algı Operasyonlarına Meydan Okuyan Tek Devlet
11-10-2024 01:10
10-10-2024 21:48
Google News

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, Türkiye'nin krizlere ve algı operasyonlarına meydan okuyan tek devlet olduğunu vurguladı.

Dezenformasyon ve tahrif edilmiş iletişimin hüküm sürdüğü bir dünyada, TRT olarak Türkiye'nin sesini duyurmak, hakkını, iddiasını farklı coğrafyalara ulaştırmak için çaba gösterdiklerini belirtti.

Sobacı, palyatif toplumun beğeni odaklı olduğunu ve acı gerçekliklerden kaçındığını ifade ederek, sosyal medyanın gerçeklikle bağımızı kopardığını söyledi.

Küresel sistemin algı operasyonlarıyla krizleri örttüğünü ve manipülasyon faaliyetleri yürüttüğünü dile getiren Sobacı, Türkiye'nin bu operasyonlara karşı mücadele ettiğini ve TRT'nin kamu diplomasisine katkı sağlamaya çalıştığını belirtti.

Ayrıca, Türk dizilerinin dünya genelinde etkileyici bir izleyici kitlesine sahip olduğunu ve TRT'nin uluslararası yayınlarını daha da geliştirmeyi hedeflediğini açıkladı. Haberin devamı için buraya tıklayabilirsiniz.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?