GÜNDEM

Tüpraş, Batman’da iki atölye açtı

Batman’da TÜPRAŞ’ın katkılarıyla iki okulda yapımı tamamlanan tasarım ve beceri atölyelerinin açılışı gerçekleştirildi.

Tüpraş, Batman’da iki atölye açtı
05-06-2024 14:37
05-06-2024 14:42
BATMAN
Google News

TÜPRAŞ ve Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğiyle Enerjimiz Geleceğe: Kodluyorum, Modelliyorum, Üretiyorum Projesi kapsamında Prof. Dr. Aziz Sancar Ortaokulu ile TOKİ Dumlupınar Ortaokulunda yapılan tasarım ve beceri atölyelerinin açılışı için tören düzenlendi.

2 YILDA 150 ATÖLYE…

Törende konuşan Batman Valisi Ekrem Canalp, kentte 2024 yılı itibariyle 50 tasarım ve beceri atölyesi kurulduğunu, 2025 ve 2026 yıllarında da yine 50’şer tasarım ve beceri atölyesi kurulacağını söyledi. 3 yılda toplam 150 tasarım ve beceri atölyesinin öğrencilere hizmet vereceğini aktaran Vali Canalp, “2 yıl içerisinde teknolojiye olan yatırımlarımız, çabamız, gayretimizin neticesi TÜBİTAK tarafından yapılan bölge finallerinde kendini gösterdi. 8 ilin içerisinde Batman en fazla birincilik alan 17 birincilikten 7’sini alan il oldu. En fazla ikincilik ve üçüncülüğü de alan yine Batman oldu. Biz devlet olarak 150 tasarım ve beceri atölyesi açıyoruz. Ama TÜPRAŞ’ın da bu projeye yapmış olduğu katkı çok değerli” dedi.

TÜPRAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Çiler Şengelir Teber de projeyi ilk olarak 2018 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirdiklerini aktardı. Teber, projenin amacının ortaokul 7 ve 8. sınıfta okuyan öğrencilerin bilim, teknoloji ve inavosyon ile desteklenmesi, tasarım becerilerinin geliştirilmesi olduğunu kaydetti. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21 Haziran 2024 e-gazete