GÜNDEM

Türk Devletleri Teşkilatı 15. Yıl Dönümünde Büyük Coşkuyla Kutlandı

Ankara'da düzenlenen resepsiyonda Türk Devletleri Teşkilatının 15. yıl dönümü ve Türk Devletleri İşbirliği Günü coşkuyla kutlandı.

Türk Devletleri Teşkilatı 15. Yıl Dönümünde Büyük Coşkuyla Kutlandı
04-10-2024 00:39
Google News

Anadolu'nun göbeğinde bulunan Ankara'da gerçekleşen resepsiyonda, Türk Devletleri Teşkilatı'nın kuruluşunun 15. yıl dönümü ve Türk Devletleri İşbirliği Günü coşkuyla kutlandı. Bakan Yerlikaya, Nahçıvan Anlaşması'nın 15.

yıl dönümünde yaptığı konuşmada, bu anlaşmanın Türk bütünleşmesi için önemli bir çerçeve oluşturduğunu ve coğrafyalar için bir umut ışığı olduğunu vurguladı.

Türk Devletleri Teşkilatının gelecek yıllarda bölgesinde ve ötesinde barış, refah ve istikrarı sağlamaya devam edeceğini belirten Yerlikaya, birlik ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Tarihi ve kültürel bağları olan Türk dünyasının birlikte daha güçlü olması için çaba sarf edeceklerini ifade eden Yerlikaya, Türkiye Cumhuriyeti'nin Türk dünyasını güçlendirmek için çalışmalarına devam edeceğini belirtti. Resepsiyona katılamayan isimler de gönderdikleri mesajlarla Türk Devletleri İşbirliği Günü'nü kutladılar.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
4 Ekim 2024 e-gazete