USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Türk Sinemasının Değerli İsmi Suphi Tekniker Hayatını Kaybetti

Türk sinema ve tiyatro dünyasının usta ismi Suphi Tekniker'in vefatı

Türk Sinemasının Değerli İsmi Suphi Tekniker Hayatını Kaybetti

Türk sinema ve tiyatro dünyasının değerli isimlerinden Suphi Tekniker, 84 yaşında hayatını kaybetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları tarafından yapılan açıklamaya göre, yarın Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde düzenlenecek törenle sanatçıya veda edilecek. Suphi Tekniker, 10 Ocak 1940'ta Mersin'de doğdu ve tiyatro oyunculuğuna genç yaşta adım attı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya bölümünden mezun olan Tekniker, Muhsin Ertuğrul'un teşvikiyle İstanbul Şehir Tiyatrosunda sahne almaya başladı. Daha sonra sinemaya da adım atan sanatçı, birçok filmde rol aldı ve senaryolar yazdı.

Kemal Sunal'ın unutulmaz filmlerinden "Umudumuz Şaban" ve "En Büyük Şaban"ın senaryosuna katkıda bulunan Tekniker, aynı zamanda Orhan Gencebay'ın başrolünde yer aldığı "Dil Yarası" ve "Kaptan" filmlerinin senaryosunu kaleme aldı.

Suphi Tekniker, sanat hayatı boyunca birçok eser ortaya koydu ve "Ne Yazık ki Namuslu" ve "Tiyatro'dan Sinema'ya Başrolde Darülbedayi" adlı kitaplarıyla da okurla buluştu. Türk sinema ve tiyatro dünyasının kaybettiği bir değer olan Suphi Tekniker, yarın düzenlenecek törenle sevenleri tarafından uğurlanacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ