GÜNDEM

Türkiye'nin AB ile Olumlu Gündem Hedefi

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AB ile ilişkilerde olumlu gündem üzerinden mesafe almaya çalışıyor.

Türkiye'nin AB ile Olumlu Gündem Hedefi
29-08-2024 22:10
Google News

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brüksel'de AB Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katıldıktan sonra yaptığı açıklamada, Türkiye'nin AB ile ilişkilerinde olumlu gündem üzerinden mesafe almayı hedeflediğini belirtti. Fidan, AB tarafından Kıbrıs konusuyla bağ kurulmaksızın müspet yaklaşım sergilenmesinin ortak menfaate hizmet edeceğini ifade etti.

Fidan, toplantıda Türkiye-AB ilişkilerinin nasıl ileri götürülebileceği ve küresel konularda nasıl işbirliği yapabileceği konularının detaylıca ele alındığını aktardı.

Türkiye'nin önemli bir rol oynadığı konuların vurgulandığını belirten Fidan, ilişkilerin ivme kazanması için teknik konularda somut adımlar atılması gerektiğini söyledi.

Vize serbestisi konusuna da değinen Fidan, ilgili 66 kriterin karşılandığını ve geriye kalan 6 kriterin tamamlanması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kıbrıs konusuna da temas eden Fidan, Türkiye-AB ilişkileri arasında bir bağ kurulmasının sağlıklı olmadığını ve herhangi bir sonuç vermeyeceğini vurguladı. Fidan, Türkiye'nin AB üyeliğinin stratejik bir hedef olduğunu ve olumlu gündem üzerinden mesafe almayı planladıklarını ifade etti. AB'nin aynı şekilde müspet bir yaklaşım sergilemesi halinde herkesin menfaatine olacağını belirtti. .

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete