EĞİTİM

Türkiye’nin ilk, Batman’da açıldı

Türkiye’de ilk defa Spor Ortaokulu Projesi Batman’da hayata geçti.

Türkiye’nin ilk, Batman’da açıldı
25-08-2024 12:07
25-08-2024 12:09
BATMAN
Google News

Milli Eğitim Bakanlığının onay verdiği Spor Programlı Ortaokul Veysel Karani Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında hizmet verecek. Milli Eğitim Bakanlığının 2024 - 2025 eğitim öğretim faaliyetleri kapsamında açılması planlanan okul, Batman’da pilot okul olarak seçildi.

BAŞARILARIYLA TÜRKİYE GÜNDEMİNDEN DÜŞMEDİ

Batman’da spor alanındaki başarılarıyla gündemde olan Veysel Karani Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde açılan Spor Ortaokulu, spor camiası tarafından sevinçle karşılandı.  Okul Müdürü Mehmet Siraç Dadak “Okulumuz Veysel Karani AİHL Sor Proje Okulu, 2020 yılında Doğu ve Güneydoğuda ilk ve tek spor proje okulu olarak açılmıştı. 4 yılda ulusal ve uluslararası olmak üzere birçok başarıya imza attı. 4 yılda 1359 madalya ve kupa elde kazanma başarısı gösterdik. Okulumuz Türkiye’nin en başarılı Spor okulları arasında adını yazdırmayı başardı. Şimdi de Türkiye’nin ilk açılan spor ortaokuluna ev sahipliği yapacağız. Spor bir süreçtir. Batman’ı ulusal ve uluslararası alanlarda temsil edecek ekibin temellerini atıyoruz. Bu hususta bizlere güvenen Milli Eğitim Bakanımız Yusuf Tekin, Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz, Din Öğretimi Genel Müdürümüz Ahmet İşleyen’e teşekkür ederiz” dedi.

TÜRKİYE VE DÜNYAYA ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ

Okul Müdürü Mehmet Siraç Dadak “2024-2025 eğitim-öğretim yılında da spor okulu farklı sporlar üzere eğitim veren bir okul türüdür. Olimpik sporlar, bireysel spor, takım sporu, zekâ sporu, dövüş sporu, hava sporları ve ekstrem spor öğretilir. Spor ile ilgili bilgiler, teoriler ve antrenmanlar yapılır. Biz de Batman’da bunun merkezi olup, Türkiye ve Dünyaya örnek olmak istiyoruz” dedi. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Mehmet Temel
Mehmet Temel 3 hafta önce
Okul müdürü Siraç bey, başarıyı elde etmek için mücadele eden bir ruha sahiptir.
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14 Eylül 2024 e-gazete