SİYASET

Türkiye ve Mısır Arasında İmzalanan 17 Anlaşma

Türkiye ve Mısır arasında imzalanan 17 anlaşma hakkında detaylı bilgiler

Türkiye ve Mısır Arasında İmzalanan 17 Anlaşma
04-09-2024 21:10
Google News

Türkiye ile Mısır arasında yapılan 17 anlaşma, iki ülkenin diplomatik ilişkilerini güçlendirmeyi ve stratejik düzeyde işbirliklerini artırmayı amaçlıyor.

Cumhurbaşkanları Erdoğan ve Sisi'nin ortak çabalarla bölgesel barış ve istikrara katkı yapma iradelerini yansıtan bu anlaşmalar, çeşitli alanlarda işbirliği ve dayanışmayı teşvik ediyor.

Anlaşmalarda çevre koruma, sürdürülebilir kalkınma, enerji verimliliği, tarım, eğitim, sağlık, ulaşım, turizm ve daha birçok alanda ortak projeler ve yatırım fırsatları yer alıyor.

İki ülkenin ekonomik işbirliği sayesinde ticaret hacminin 15 milyar ABD dolarına çıkarılması hedeflenirken, genç girişimcilere destek verilerek mikro işletme ve girişimcilik alanlarında işbirliği teşvik edilecek.

Ayrıca, çevre konularında işbirliği, sivil havacılıkta kolaylaştırmalar, kadın, aile ve çocukların korunması, eğitim, sağlık, medya, iletişim gibi alanlarda ortak projeler ve etkinlikler düzenlenmesi öngörülüyor.

Terörle mücadele, yasa dışı göçmen kaçakçılığı ve uluslararası suçlarla mücadele konusunda da işbirliğinin güçlendirilmesi ve bölgesel barışın acilen tesis edilmesi çağrısı yapılıyor.

İki ülke arasındaki siyasi, ekonomik, kültürel ve tarihi bağlar göz önünde bulundurularak, ortak çıkarlara hizmet edecek ve karşılıklı fayda sağlayacak bir işbirliği ortamının oluşturulması için çalışmalar sürdürülecek.

Türkiye ve Mısır, bölgede barışı ve istikrarı sağlamak adına birlikte hareket etmeye kararlılıklarını yineleyerek, uzun vadeli ve sağlam ilişkilerin temellerini atmış olacaklar. .

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete