GÜNDEM

Türkiye ve Mısır Arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı Yaklaşıyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi arasında gerçekleştirilecek olan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı hakkında detaylar

Türkiye ve Mısır Arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı Yaklaşıyor
03-09-2024 20:09
Google News

Ankara Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi arasında gerçekleşecek olan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi toplantısı büyük bir öneme sahip.

İki ülke arasında imzalanan Ortak Bildiri ile yeniden yapılandırılan konseyin ilk toplantısı, Cumhurbaşkanları Erdoğan ve Sisi'nin riyasetinde gerçekleşecek.

Konsey toplantısında, Türkiye-Mısır ilişkileri detaylı bir şekilde ele alınacak ve ikili işbirliğinin daha da güçlendirilmesi için atılabilecek adımlar tartışılacak. Ayrıca, Gazze ve Filistin topraklarındaki İsrail saldırıları gibi bölgesel ve küresel konular da masaya yatırılacak. Görüşmelerin ardından, ilişkilerin zeminini güçlendirmeye yönelik bazı belgelerin imzalanması da bekleniyor. Türkiye ve Mısır arasındaki bu yeni dönem işbirliği, ticaret ve diğer alanlarda ivme kazandırmayı hedefliyor.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14 Eylül 2024 e-gazete