TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Üçüncü sezonda izleyiciyle buluşacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (DBŞT) oyunu Komedi Mola’nın üçüncü sezonu 6 Ekim Cuma başlayacak.

Üçüncü sezonda izleyiciyle buluşacak
04-10-2023 17:23
04-10-2023 17:24
BATMAN
Google News

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Şehir Tiyatroları’nda yeni sezon hazırlıkları yapılıyor. Perdelerini Komedi Mola ile açacak DBŞT’de oyuncular, performanslarını daha iyi şekilde sergileyebilmek için provalar yapıyor.

“Oyunun amaçlarından birisi de gençlere biraz imkân tanımak”

DBŞT Genel Sanat Yönetmeni Handan Ekici, Diyarbakır Şehir Tiyatroları’nın 1990 yılından beri kentte, bölgede ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinde turneler yaptığını anımsattı. Her sezon ayrı bir heyecanla başladıklarını belirten Ekici, şöyle konuştu: “2023-2024 sezonunda Komedi Mola oyunumuzla prömiyer yapacağız. Komedi mola yaklaşık üç senedir oynadığımız bir proje. Her seferinde projedeki oyuncular değişebiliyor. Oyunun amaçlarından birisi de gençlere biraz imkân tanımaktı. Onları ustalarla buluşturmak, bir araya getirip bir şey üretebilmeyi hedefledik.”

“Bu yıl da çok güzel skeçlerimiz var”

Komedi Mola Yönetmeni Erdal Ayna, sıkı bir şekilde yeni sezona hazırlandıklarını şunları kaydetti: “Bu yıl da çok güzel skeçlerimiz var. Bol bol güleceğiz. Biz çok heyecanlıyız. Yaklaşık 2-3 aydır çok güzel bir kadroyla provaları yapıyoruz. Cuma prömiyerimizi yapacağız. Ben seyircilerimizin çok güleceğine, çok eğleneceğine inanıyorum. Tüm Diyarbakırlıları bekliyoruz.” İki Türkçe ve İki Kürtçe skeçten oluşacak oyun, 6 Ekim Cuma, saat 20.00’de Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nde izleyiciyle buluşacak. Ücretsiz sergilenecek oyunu izlemek isteyenler Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi’nden davetiye alarak. (Haber Merkezi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Haziran 2024 e-gazete