GÜNDEM

Üniversitenin geliri, öğrencilere burs olacak

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsünde bulunan 40 dönümlük fıstık bahçesinde ilk mahsuller elde edildi. Fıstık hasadının ardından oluşacak gelirin öğrencilere burs olarak verileceği açıklandı.

Üniversitenin geliri, öğrencilere burs olacak
15-09-2024 13:30
15-09-2024 12:47
BATMAN
Google News

Batman Üniversitesi İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, Batı Raman Kampüsünde 40 dönümlük arazide bulunan fıstık bahçesinde 800 adet fidan yetişiyor. 2024 yılı içinde mevsimine göre fıstık bahçesinin sürme, çapalama işlemlerinin yanı sıra ağaçlarda aşılama yapılmasının ardından önümüzdeki günlerde fıstık hasadının yapılması planlanıyor.  400 fıstık ağacından verimin beklendiği bahçede, önümüzdeki yıllarda aşılaması yapılmayan veya aşısı tutmayan fidanların da ürün vermesi için aşılama ve bakım çalışmalarının süreceği kaydedildi. Böylelikle fıstık bahçesinde bulunan 800 ağaçtan verim elde edilmesi hedefleniyor.

DAHA YEŞİL BİR KAMPUS OLUŞTURACAĞIZ

Rektör Prof. Dr. İdris Demir, hasattan elde edilecek gelirin tamamının Batman Üniversitesinde okuyan öğrencilere öğrenim bursu olarak tahsis edileceğini açıklarken “Batı Raman Kampüsünde gerçekleştirdiğimiz projelerle toplumsal dayanışmayı artırmayı ve uzun vadede birçok çevresel fayda elde etmeyi hedefliyoruz. Batı Raman Kampüsü alanımızda meyve veren ağaçlarımızın sayısını artırmak istiyoruz. Bu çerçevede daha yeşil bir kampüs için her yıl belli dönemlerde fidan dikimine devam ediyor, üniversitemizin yeşil alan alt yapısını güçlendiriyoruz. 2024 yılı için yaklaşık 400 fıstık ağacımızdan belli düzeyde bir rekolte elde edeceğiz. Önümüzdeki yıllarda fıstık bahçemizde dikili bulunan bütün fidanlardan ürün elde etmeyi hedefliyoruz. Bu yıl olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da ürün satışından elde edilecek gelirlerle ihtiyaç sahibi öğrencilerimize katkı sağlamak istiyoruz” dedi. (Ramazan Demir)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Eylül 2024 e-gazete