YAŞAM

Ünlü İsimler Kızılay'a Destek Verdi

Ünlü isimler kan bağışı kampanyasına destek verdi ve kan bağışının önemine dikkat çekti.

Ünlü İsimler Kızılay'a Destek Verdi
30-09-2024 15:39
Google News

Ünlü oyuncular Açelya Akkoyun, Burak Sergen, Hakan Yılmaz, Sevcan Yaşar ve diğerleri, kan bağışında bulunarak Kızılay'ın kan bağışı kampanyasına destek verdiler. Kan bekleyen hastalara umut olma çağrısı yapan ünlü isimler, sağlıklı herkesi düzenli kan bağışçısı olmaya davet ettiler. Türk Kızılay, 18 Bölge Kan Merkezi, 69 Kan Bağış Merkezi ve 300'den fazla mobil ve sabit ekip ile kan bağışı çalışmalarını sürdürüyor.

Günlük yaklaşık bin 200 hastanenin kan ihtiyacını karşılayan Kızılay, tüm kan gruplarında yeterli stok seviyesini korumak için günlük 9 bin ünite kan bağışına ulaşma hedefiyle çalışıyor. Ünlü isimlerin desteğiyle birlikte Kızılay'ın kan bağışı kampanyası daha geniş kitlelere ulaşmış durumda. Her ünite kanın üç kişinin hayatını kurtardığına dikkat çeken ünlüler, sadece 15 dakika ayırarak kan bağışında bulunmanın önemine vurgu yapıyor.

Kızılay'ın Ulusal Kan Temini Projesi kapsamında, kan ve kan ürünleri teminini tamamen gönüllülük esasına dayalı bir yaklaşımla gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Kan bağışlamak isteyen sağlıklı vatandaşlar, en yakın Kızılay Kan Bağışı noktasına giderek form doldurduktan sonra doktor kontrolünde kan bağışında bulunabiliyor. Erkekler 3 ayda bir, kadınlar ise 4 ayda bir kan bağışında bulunabiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
30 Eylül 2024 e-gazete