EĞİTİM

UZM. DR. DURALI’DAN EBEVEYNLERE ÖNEMLİ UYARILAR

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Kemal Duralı, soğuk havanın etkisi altında olan Batman’da, üst solunum yolu enfeksiyonu vakalarında artış yaşandığını belirterek, anne-babalara önemli tavsiyelerde bulundu.

UZM. DR. DURALI’DAN EBEVEYNLERE ÖNEMLİ UYARILAR
03-02-2017 18:19
Google News

ÇOCUKLARINIZI HASTA KİŞİLERDEN UZAK TUTUN

Özel Batman Dünya Hastanesinde görevli Uzm. Dr. Duralı, soğuk havaların da etkisiyle üst solunum yolu enfeksiyonu vakalarında artış yaşandığını belirterek “Halk arasındaki soğuk algınlığı olarak biliniyor. Burun ve boğazda yaklaşık 200 çeşit virüsten kaynaklanan bir enfeksiyondur. Üst solunum yolu enfeksiyonlarında, çocuk virüsü aldıktan 1-3 gün sonra huzursuzluk, hafif ateş, burun tıkanıklığı, uyku sorunları, bazen kusma, ishal görülür.

Daha büyük çocuklarda burun akıntısı, burun tıkanıklığı, boğazda kaşıntı, boğaz ağrısı, halsizlik, hapşırık, geniz akıntısına yol açar. Çocuklarınızı hasta kişilerden uzak tutmalısınız. Elleri ile ağız ve gözlerine dokunmalarını önlemek önemli. Sık el yıkama çok önemli.

Burun akıntısı, hapşırma, öksürük ve ateşle başlar, solunum hızlanır, solunum sıkıntısı gelişebilir. Nefes verme sırasında ıslığı andıran bir ses duyulabilir. Böyle durumlarda çocuklara ateş düşürücü verilir. Sıvı gereksinimi karşılanır. Hekim muayenesi, tedavide önemlidir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Haziran 2024 e-gazete