EĞİTİM

Vali, ilk ders zilini çaldı

2022–2023 eğitim-öğretim yılı nedeniyle Batman Merkez Bayraklı Köyünde ilköğretim haftası programı gerçekleştirildi ve köy yaşam merkezinin açılışı yapıldı.

Vali, ilk ders zilini çaldı
12-09-2022 18:14
12-09-2022 18:17
Google News

“YÜZDE 100’E VARMAK ÜZEREYİZ”

Törende öğrenciler tarafından şiirler okundu ve ana sınıf ve 1. sınıf öğrencilerine hoş geldiniz çiçeği takdim edildi. Milli Eğitim Müdürü Kurtaran “İlimizde 170 bin öğrencimiz, 10 bini aşkın öğretmen ve yöneticimizle toplam 830 kurumda eğitim-öğretime başladık. Bakanlığımızın bu yıl başlattığı Köy Yaşam Merkezlerini kırsaldaki köylerimizde açarken, Bayraklı Köyü’nde de hizmete açtık. Köylerimizdeki vatandaşlarımız, Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki modüllerden istifade edebilecek. TEMEL eğitimde fırsat eşitliği ile başlatılan okul öncesi eğitimi konusunda da ilimizde ve ülke genelinde güzel çalışmalar yapılıyor. Bu manada ilimizde de okul öncesi eğitimdeki verilerimiz gün geçtikçe artıyor. Bakanlığımızın hedeflediği yüzde 100'e inşallah 5 yaşta varmak üzereyiz. Aynı şekilde 3. ve 4. yaşlarda olan çocuklarımızı da bu yıl okul öncesi eğitime katacağız” dedi.

VALİ, İLK DERS ZİLİNİ ÇALDI

İlk ders zilini çalan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp “Ders kitapları ve kaynak kitaplarını öğrencilerimizin masasına bıraktık. Bunu dünyada yapabilen, başarabilen çok az sayıda devlet var. Çünkü biz biliyoruz ki eğitim insanların hayatlarında atılım yapmalarını sağlayan en önemli unsurdur. Türkiye ve dünyada da bu böyledir” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
EKONOMİ DÜZELİR Mİ?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Haziran 2024 e-gazete