YAŞAM

Velileri endişe sardı

Okulların açılmasına haftalar kalmasına rağmen kıyafet ve kırtasiye, servis masrafları velileri şimdiden endişelendirmeye başladı.

Velileri endişe sardı
12-08-2024 19:00
12-08-2024 15:55
BATMAN
Google News

Batman'da 22 yıldır kırtasiye ürünleri satan esnaf, fiyatların giyim, yemek gibi sektörlere oranla uygun olduğunu ancak buna rağmen velilerin pahalılık karşısında kaygı yaşadığını belirtti. Esnaf, "Piyasadaki diğer ürünlerin fiyatlarıyla kırtasiye ürünlerinin fiyatlarını karşılaştırdığımız zaman kırtasiye ürünlerine daha az miktarda zam geldiğini söyleyebiliriz” dedi.

FİYATLAR ÇOK MU DEĞİŞECEK?ü

Kırtasiye ürünlerine yüklü zamlar gelmediğini söyleyen esnaf, "En ucuz üründen en pahalı ürüne kadar hiçbirine 4 veya 5 kat fazla fiyat eklemesi yapamayız. Bu durum bizim ve dükkanımızın sıkıntıya girmesine sebep olur ama bu durumu özel okullar öğrencilere vereceği kitaplar için rahatlıkla yapıyor." ifadelerini kullandı.

EN AZ KAZANAN SATICILAR

Geçen sene sattığı ürün fiyatlarıyla ilgili bilgi veren esnaf, "950 liraya sattığım okul çantası bu sene 1400 lira. Şu anda kurşun kalem 15 lira, silgi 25 lira, kalemlik 100 lira gibi fiyatlardan başlıyor. Toptancılar ve imalatçılar çok fazla zam yapıyor bu durumda da en az kazanan satıcılar oluyor. Okul dönemi yaklaştıkça fiyatlarda yüzde 15-25 arası bir artış yaşanacaktır” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
RESMİ İLANLAR TÜMÜ
Bugün yayınlanan resmi ilan bulunamadı!...
ANKET TÜMÜ
ERKEN SEÇİM OLSUN MU?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
17 Eylül 2024 e-gazete