USD
00,00
EUR
00,00
USD/EUR
1,000
ALTIN
0.000,00
BİST
0.000,00

Washington Bankası Tarımsal Ticarete Yönelik Stratejik Dönüşüm Hedefliyor

Washington Bankası Tarımsal Ticarete Yönelik Stratejik Dönüşüm Hedefliyor

Washington Bankası, tarımsal finans ve işletme taahhütlerini ikiye katlayarak sektör için kapsamlı bir ekosistem oluşturma hedefini açıkladı.

Washington Bankadan yapılan açıklamaya göre, sektör için kapsamlı bir ekosistem yaratma hedefiyle tarımsal ticarete yaklaşımda stratejik bir dönüşüme gidiliyor. 2030'a kadar tarımsal finans ve işletme taahhütlerinin ikiye katlanarak yıllık 9 milyar dolara çıkarılması planlanıyor.

Yeni yaklaşımla, gelecek yıllarda artması beklenen gıda talebinin değerlendirilerek gelişmekte olan pazarlardaki iş ihtiyacına yanıt verilmesi hedefleniyor. Tarımsal üretkenlikteki artışın istihdama, gelirleri artırmaya ve beslenme kalitesini iyileştirmeye yardımcı olacağı belirtiliyor.

Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga ise "Sürdürülebilir Büyüme ve İstihdamın İtici Gücü Olarak Tarım ve Gıda" etkinliğinde yaptığı konuşmada, gıda üretiminin ve verimliliğin artırılmasının önemine vurgu yaparak tarım ve tarımsal işletmeye yeni bir yatırım seviyesiyle yaklaşıldığını ifade etti.

Banga, tarım ve tarımsal işletmeyi dönüştürerek geleceğin gıda sistemini oluşturmanın, yaşam standartlarını yükseltmenin ve istihdam yaratmanın mümkün olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ